Murah rezeki! Baru tim4ng cahaya mata kelapan, isteri h4mil lagi… Harry Khalifah tak anggap ramai anak satu b3b4n

BARU sahaja menyambut kelahiran cahaya mata kelapan pada Januari lalu, penyanyi dan komposer Harry Khalifah sekali lagi berkongsi khabar gembira isterinya kini sedang hamil anak kesembilan.

Bersyukur dengan rezeki yang dikurniakan, Harry atau mesra disapa Apak, 42, dalam masa sama sudah menjangka isterinya iaitu Noormala akan kembali hamil dalam masa terdekat.

“Ketika mencuci uri anak kelapan sebelum ini, ibu saya ada berkata isteri akan hamil lagi dan anak seterusnya dekat.

Apak baru sahaja menyambut kelahiran anak kelapan Januari lalu yang diberi nama Mardeena.

“Orang tua tahu biasanya tahu bila akan dapat anak lagi apabila mencuci uri bayi. Ini adalah kuasa Tuhan dan saya tidak menolak dikurniakan rezeki anak.

“Semestinya saya akan gembira dan bersyukur mendapat tahu tentang kehamilan isteri kali ini. Pengalaman memiliki lapan orang anak sekarang ini membuatkan kami lebih bersedia menyambut kelahiran kesembilan nanti,” katanya kepada mStar.

Sedar tanggungjawab sebagai seorang bapa semakin besar, Apak kini tidak boleh duduk diam dan perlu lebih keras bekerja untuk menampung kehidupan keluarga.

Dalam masa sama, Apak turut menitip pesan buat semua pasangan suami isteri yang belum dikurniakan cahaya mata untuk sentiasa berdoa agar urusan mereka dipermudahkan.

“Saya tidak pernah anggap memiliki anak ramai sebagai satu beban. Setiap anak yang dilahirkan itu adalah rezeki dan saya harus menjaga amanah ini dengan sebaik mungkin.

“Jadi sekarang ini memang perlu lebih kerja keras sebab anak semakin ramai. Nak berehat pun tiada masa disebabkan jadual kerja yang padat. Semoga anak-anak ini akan membesar menjadi soleh dan solehah.

“Buat mereka yang belum dikurniakan cahaya mata, jangan pernah berputus asa. Teruskan berdoa semoga dipermudahkan urusan untuk memilik anak suatu hari nanti,” ujarnya.

Sementara itu bercakap tentang perkembangan kerjaya, Apak bakal tampil dengan sebuah lagu baharu berjudul Lagu Untuk Amy hasil ciptaannya sendiri.

Selain itu dia turut menjalinkan kerjasama dengan sebuah produksi dari Jepun merakamkan semula lagu berjudul Wan Lebor.

Apak bersama isteri dan lapan orang anak mereka.

“Lagu Wan Lebor ini merupakan sebuah lagu rakyat yang mengangkat loghat negeri Perak. Apabila ada syarikat rakaman Jepun yang mahu merakamkan semula lagu ini saya amat berbesar hati memberikan kerjasama.

“Dengan cara ini bolehlah saya berikan sumbangan sedikit untuk mengharumkan nama negara,” jelasnya.

 

Sumber : mStar

Be the first to comment on "Murah rezeki! Baru tim4ng cahaya mata kelapan, isteri h4mil lagi… Harry Khalifah tak anggap ramai anak satu b3b4n"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*