Diminta pergi ‘m4tll’ selepas t4nggaI tuvdung… Ini reaksi Elyana!

 

JIKA sebelum ini Elyana cepat ‘p4nas’ dengan komen ditinggalkan netizen terhadapnya namun kali ini penyanyi itu dilihat memberikan reaksi positif kepada salah seorang individu yang mendoakan agar dirinya m4ti dengan alasan tidak tahu mensyukuri nikmat Allah.

Elyana atau Erneelya Elyana Emrizal, 35, mendoakan semoga individu berkenaan sentiasa berada bawah lindungan Tuhan di dunia dan akh1rat.

Tangkap layar perkongsian Elyana di media sosial.

“Semoga awak dipanjangkan umur, dijauhkan dari segala peny4kit, dimurahkan rezeki dan diberikan kebahagiaan di dunia dan akhir4t,” katanya.

Elyana berkongsi perkara itu di Instagram turut mendapat sokongan pengikutnya apabila rata-rata menyifatkan tind4kan individu terbabit keterl4luan dan melamp4ui batas.

 

Tangkap layar komen netizen yang tetap memberi sokongan kepada Elyana.

Difahamkan individu terbabit berbuat demikian kerana berasa kurang senang melihat penampilan baharu Elyana yang tidak lagi mengenakan hijab selepas pulih daripada peny4kit k4nser.

“Komen dia macam m4ksum sangat. Tidak faham dengan manusia yang macam tu. R1sau.

“Orang komen seperti ini lebih kepada dend4m kesvmat daripada dakw4h damai Islam. Tidak tahu apa yang dia buat, dia tidak tenang sebegitu. Abaikan saja. Satu tidak suka beribu lagi suka.

“Tidak baik cakap begitu. Doakan baik-baik. Insya-Allah yang baik-baik akan datang kepada diri sendiri juga,” komen peminat Elyana di Instagram.

Meskipun begitu ada juga yang menyebelahi pihak individu tersebut dengan berpendapat tegvran tersebut tetap berasas.

“Cara yang kas4r tetapi apa yang cuba nak sampaikan ters1rat perkara yang betul. Awak juga fikir apa yang telah awak lakukan.

“Untung kak ada wakil malaikat datang komen. Mesti ramai wakil-wakil malaikat jadi peminat juga.

“Kadang-kala teguran yang macam ni boleh buat seseorang itu berubah. Kadang-kala Allah hadirkan orang-orang macam ini untuk tegvr kita. Terpulang sama ada kita nak terima ataupun tidak. Kita semua pend0sa,” kata netizen.

Untuk rekod, Elyana sebelum ini memaklumkan dirinya pengh1dap k4nser limf0rma sejak 2010 ketika ters1ngkir di pentas Gegar Vaganza musim keempat pada 2017.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : mstar

Be the first to comment on "Diminta pergi ‘m4tll’ selepas t4nggaI tuvdung… Ini reaksi Elyana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*