Seronok sangat nak kongsi gaji pertama dengan ibu… gadis ini menangis tersalah ‘bank in’ akaun orang lain, terpaksa buat ayat sedih minta pulang duit

 

Sudah berhasrat untuk menghulurkan duit perbelanjaan untuk ibu, seorang wanita terkiilan apabila ters4lah memindahkan wang secara ‘bank in’ kepada orang lain.

Menerusi perkongsian video di aplikasi TikTok, Fahada Bistari meluahkan kesedihan apatah lagi duit tersebut adalah hasil yang diterima daripada gaji pertamanya.

Bercerita lanjut, dia yang baru bekerja mengakui kesilapannya kerana tidak memeriksa nama pemilik akaun terlebih dahulu sebelum bersetuju bagi memindahkan wang berkenaan.

“Hari ni dapat gaji pertama. Tak banyak mana la kan, baru beberapa hari kerja. Pastu aku bank in la kat mak aku. Nak jadi cerita, tersalah bank in kat orang lain.

“Aku pernah tolong mak buat bayaran, mak pernah bagi nombor akaun tu. Pastu aku semangat sangat nak bank in, tak check nama pemilik,” katanya sambil menangis teresak-esak.

Selepas menghantar resit kepada ibunya, wanita dipercayai ejen hartanah itu terkejvt duit miliknya telah ‘selamat’ berada dalam akaun orang lain.

“Pastu mak pun bagi la nombor telefon pemilik akaun tu. Dah hubungi dia tapi tak dapat respon.. dia cakap, kak sedekah jelah dapat pahala.

“Aku bukan tak nak sedekah, tapi gaji aku sikit je dan memang niat nak bagi mak. Walaupun sikit, tapi banyak.. sebab aku percaya kalau bagi mak, nanti aku akan dapat lebih lagi,” ujarnya.

Bagaimanapun, dia menganggap kejadian itu adalah ujian diberikan Allah SWT sekali gus dijadikan sebagai pengajaran supaya lebih berhati-hati serta peka pada masa hadapan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fahada Bistari | REAL ESTATE (@fahadabistari)

Video berdurasi hampir tiga minit itu meraih 1.4 juta tontonan dan lebih 5,000 komen netizen yang turut sedih serta simpati dengan nasib men1mpa Fahada.

Rata-rata mengec4m pemilik akaun kerana menganggap kesilapan itu sebagai ‘sedekah’ selain meminta m4ngsa membuat laporan polis untuk tindakan selanjutnya.

 

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : tehtarikkaw

Be the first to comment on "Seronok sangat nak kongsi gaji pertama dengan ibu… gadis ini menangis tersalah ‘bank in’ akaun orang lain, terpaksa buat ayat sedih minta pulang duit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*