“Korang Dah Kenapa?”- Pihak DBKL Kes4l Landskap Di Dataran Merdeka ‘Luny4i’ Dipij4k Orang Awam

 

Pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) meluahkan rasa kesal terhadap sikap orang ramai yang tidak mempedulikan persekitaran dan keindahan kawasan ketika menyaksikan perarakan pada sambutan Hari Kebangsaan, 31 Ogos baru-baru ini.

“Langsung Rasa Tak Bersalah…”

Perkara itu dikongsikan sendiri oleh pihak DBKL menerusi foto dan video yang dimuatnaik di laman Facebook menunjukkan landskap di Dataran Merdeka ‘hancur’ dipijak orang ramai.

“Ada pula sesetengah di kalangan kita yang langsung tak mempedulikan persekitaran dan keindahan kawasan. Langsung rasa tak bersalah merosakkan landskap yang disemai cantik. Semangat tu dah bagus..Tapi caranya tak betul.”-Tulis DBKL di Facebook

Di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan reaksi mereka di hantaran berkenaan, malah ada yang berpendapat ia adalah situasi yang berlaku di luar kawalan dengan kehadiran lebih daripada 70,000 orang membanjiri kawasan Dataran Merdeka.

“Orang terlalu ramai kali ni. Memang superb ramai. Memang tak dapat elak kalau dipijak macam tu sebab kali ni ramai pengsan, lemas, kepanasan.”

“Terpaksa lalu situ sebab jalan digunakan untuk parking kereta vvip.”

“Dataran Merdeka dah tak sesuai buat perarakan. Lagi better Putrajaya luas banyak parking.”

“Tak boleh nak salah diorang jugak. Ada yang datang jauh awal pagi bersesak..

Dengan tempat yang terhad tak relevan tanam pokok sebegini. Dataran Merdeka dah tak sesuai. Putrajaya better jalan besar road shoulder luas. Parking banyak.”

 

Sumber: MuraiMY

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : motifviral.dnqj

Be the first to comment on "“Korang Dah Kenapa?”- Pihak DBKL Kes4l Landskap Di Dataran Merdeka ‘Luny4i’ Dipij4k Orang Awam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*