Bergel4r Isteri Pada Usia 71 Tahun, Suami Penyanyi Salamiah Hassan Bukan Calang2 0rang.

 

PENYANYI Salamiah Hassan kembali bergelar isteri pada usia 71 tahun selepas melangsungkan pernik4han dengan lelaki Inggeris dikenali sebagai Gerald Hughes yang berasal dari Australia. Pasangan itu disatukan dalam sebuah majlis sederhana yang diadakan di Tasmania, Australia pada pagi Khamis.

Gerald atau mesra disapa Gerry sah bergelar suami kepada penyanyi lagu Gelombang itu dengan sekali laf4z selain memberi mas kahwin sebanyak RM320 kepada Salamiah. Dalam satu sesi video di laman Instagram miliknya, Salamiah memberitahu dia sudah mengenali Gerry sejak 15 tahun lalu.

Salamiah akan terus menetap di Australia selepas berkahwin. . Sebelum disatukan sebagai suami-isteri, Gerald terlebih dahulu melaf4zkan syah4dah dan memelvk ag4ma Islam.

Sementara itu, berita gembira tersebut turut dikongsi oleh anaknya, penyanyi Atilia Haron yang menyaksikan majlis pernik4han ibunya secara atas talian. Atilia menerusi hantaran di Instagram memberitahu dia berasa gembira dan bersyukur apabila ibu tersayang bertemu dengan kebahagiaannya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atilia Haron (@atiliaharon)

“Kita menerima saudara baru pagi ini, Gerald Hughes, Alhamdulillah dan ibu saya, cinta hati kami bertemu dengan kebahagiaannya.

“Tidak dapat bersama mama tetapi saya sangat gembira dapat menyaksikan menerusi online.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atilia Haron (@atiliaharon)

“Tak sabar untuk memelvk kamu berdua. Kita adalah keluarga sekarang. Alhamdulillah,” katanya.

Salamiah sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan allahy4rham Raja Haron Raja Aziz dan dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Raja Ahmad Shah dan Raja Atilia.

 

Sumber :mh

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber

Be the first to comment on "Bergel4r Isteri Pada Usia 71 Tahun, Suami Penyanyi Salamiah Hassan Bukan Calang2 0rang."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*