Nuha, Naufal Galak Kahwin Awal Untuk Elak Mak$iat

Keindahan muzik dan seni lagu yang dinyanyikan oleh penyanyi Nuha Bahrin dan Naufal Azrin ini bukan sahaja menjadi siulan peminat hiburan tanah air, malah turut mendapat sambutan daripada pencinta muzik dari negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

‘Casablanca’ dikatakan memberi sedikit unsur melodi ‘vibe’ penyanyi Waheeda hingga berjaya menarik minat pendengar generasi hari ini.

Nuha, Naufal naik pelamin?

Pasangan duet lagu Casablanca, Nuha Bahrin dan Naufal Azrin mencetuskan tanda tanya dalam kalangan netizen di akaun Instagram masing-masing apabila memuat naik sekeping foto mengenakan busana perkahwinan berwarna putih.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik semalam, kedua-dua selebriti itu mendedhkan 24 September ini dilaporkan bakal menjadi hari terpenting mereka.

Meninjau ke ruangan komen, peminat seakan-akan terkejvt dengan perkongsian itu dan berteka-teki adakah pasangan itu sudah atau bakal mendirikan rumah tangga.

Malah pa$angan itu turut dihujani ucapan tahniah daripada pengikut.

Melancarkan single lagu baharu

Dalam masa sama, terdapat juga pihak yang mendkwa foto yang dimuat naik adalah gimik untuk melancarkan single lagu baharu selepas kejayaan Casablanca yang berjaya meraih lebih 20 juta tontonan di YouTube.

Galak kahwin awal

Terbaharu, memetik lap0ran Harian Metro, pasangan duet, Nuha Bahrin dan Naufal Azrin menggalakkan perkahwinan pada usia muda bagi mengelakkan masalah s0sial dan m4ksiat.

Nuha, 22, atau nama sebenarnya Nuha Sakina Saiful Bahrin berkata, golongan remaja khususnya perlu bersedia dalam banyak perkara terlebih dahulu.

“Saya menggalakkan kahwin awal bagi mereka yang dah bersedia. Kalau dah sedia untuk berkahwin, umur itu tak kisah pun berapa. Cuma kalau yang masih bersekolah itu agak tak sesuai.

Tapi kalau atas persetujuan keluarga okay saja. Kalau mereka okay kenapa tidak, kita nak elakkan m4ksiat.

“Secara peribadi, saya jenis orang yang mengambil berat mengenai pendidikan jadi kalau nak kahwin boleh tapi atas persetujuan keluarga.

Tapi kalau boleh habiskan sekolah dulu dan kalau nak kahwin lepas itu tiada ma$alah,” katanya.

Sementara itu, Naufal, 23, berkata persediaan dari segi kewangan, ment4l dan fiz1kal sangat perlu sebelum mengambil keputusan berkahwin.

“Saya setuju saja kahwin muda tapi kena betul-betul bersedia. Bersedia dari segi kewangan, dalaman dan fiz1kal. Selepas itu, budi bicara dengan orang macam mana kena jaga. Saya bukan tak sedia, tapi masa itu belum tiba lagi.

Saya nak utamakan keluarga dulu.

“Kawan lelaki saya yang umur 22 dan sebaya saya pun ada yang dah kahwin. Mereka okay saja,” katanya.

 

Sumber; IG nuha_bahrin

Be the first to comment on "Nuha, Naufal Galak Kahwin Awal Untuk Elak Mak$iat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*