V1ral DDNK Pernah Jadi Penganggur, Rakan Ded4h Apa Sebenarnya Jadi 4 Tahun Lepas

Sebelum ini, DDNK pernah mendirikan rumah tangga namun bercera1 selepas 20 tahun hidup bersama dan menge$ahkan ini merupakan perkahwinannya yang kedua selepas mula berkenalan dengan isteri sekitar September tahun lalu.

Ekoran itu, bekas isteri DDNK yang dikenali sebagai Watie ada memuat naik satu hantaran mengucapkan tahniah menerusi akaun Facebooknya sendiri selepas tak dapat berhubung dengan bekas suaminya kerana di$ekat dari media $osial.

“Selamat pengantin baru buat bekas suamiku..

“Saya letak kat FB saya lah sebab nak wish kat FB ‘ex’ dah kena bl0ck.

“Tak pe lah. Hidup kita ni jangan banyak berpusing-pusing takut nanti terjer4t diri sendiri.”Jadi lah diri sendiri itu lebih baik.

“Banyak yang saya simpan tapi semoga Allah sahaja yang akan membala$ semuanya. Ye semuanya.

Ekoran pended4han itu, pihak netizen sekali lagi ‘menggali’ semula status Datuk Dr Mohd Nazri Khan (DDNK) di laman Facebooknya yang d4kwa dirinya pernah menganggur sekitar 4 tahun lepas.

Hari pertama menganggur.

Meskipun dilanda uj1an, namun beliau tetap bersyukur kerana masih ditemani anak serta pasangan (kini bekas isteri) yang sanggup hidup susah senang bersama.

“Hari pertama menganggur.

Wajah salah seorang dari setengah juta tiada pekerjaan di Malaysia. Bakal penerima elaun Skim Latihan 1Malaysia RM2,000 sebulan.Hari ini saya dedikasi untuk dua orang tersayang dalam hidup saya.

Terima kasih kepada isteri dan putera saya yang selalu manjakan saya. Yang mewarnai hidup saya dengan gelak dan gurauan.

Terima kasih sayang. Always stay with me sun & shine.Insya Allah. The beginning of a big journey ahead. Amin.”- Tulisnya

B1mbang orang ramai salah faham terhadap kapsyen foto lama yang kembali viral tersebut, kenalan rapatnya tampil d3dahkan cerita sebenar.

Menurut Izzuddin Yussof, ketika itu DDNK baru sahaja melepaskan satu jawatan besar di sebuah bank terkemuka. Malah tagline terkenal beliau pun tidak wujud, gara-gara syarikat saham miliknya juga belum dibangunkan lagi.

Tambahnya, soal jodoh dan takdir pertemuan sudah ditentukan sejak azali lagi. Oleh itu, tiada seorang manusia pun mampu mengubah ikut kehendak masing-masing.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Kredit : FB Nazri Khan & Izzuddin Yussof

Be the first to comment on "V1ral DDNK Pernah Jadi Penganggur, Rakan Ded4h Apa Sebenarnya Jadi 4 Tahun Lepas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*