Video Golf Tular, Shuib Nafi $kandal Dengan Usahawan

Baru-baru ini hangat diperkatakan ramai tvlar video dimuat naik netizen apabila pelawak Shuib Sepahtu dikatakan berbaju sedondon dengan seorang usahawan bernama Watie Hanifiah ketika menghadiri beberapa konsert.

Bagaimanapun, terbaru kec0h apabila tvlar video dimuat naik pada tahun 2019 oleh usahawan wanita itu sedang bermain golf dan kedengaran suara did4kwa mirip Shuib.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Watie Hanifiah (@iamwatie)

“Macam suara Shuib”

Dapat dilihat beberapa komen netizen yang katanya ‘hadir’ dari TikTok telah menvduh dengan beberapa d4kwaan yang tidak berasas melibatkan mereka berdua.

Sementara itu, memetik Harian Metro Shuib menafikan d4kwaan netizen itu serta menjelaskan bukan dirinya yang berada dalam video berkenaan serta menyifatkan tvduhan itu tidak ad1l buat dirinya.

“Saya menaf1kan apa yang berlegar di media s0sial berhubung satu video yang menunjukkan Watie sedang memukvl bola golf dan ada kedengaran seperti suara saya.

“Ada yang mengatakan saya sudah lama mempunyai skandal dengan wanita itu sejak 2019. Tvduhan itu sangat tidak adil dan baik untuk saya dan allahy4rham Siti Sarah,” katanya.

Menurut Shuib lagi, mungkin suara sama itu satu kebetulan dan Shuib menegaskan individu disebalik video itu bukan dirinya.

“Kalau dengar semula rakaman itu memang perkataan ‘nice’ yang disebut seorang lelaki mirip suara saya, tapi individu di belakang dalam video itu bukan saya.

“Tak sama langsung. Biasalah kalau satu ayat senang dan boleh sama tapi suara itu bukan saya dan sangat kelakar. Setakat suara semua orang boleh t1ru dan mungkin ia satu kebetulan yang tidak disangka-sangka,” katanya.

Dalam pada itu, Shuib berkata dia mula bermain golf pada tahun 2020 ketika negara berdepan pel4ksanaan Per1ntah K4walan Pergerakan (PKP) dimana berbeza dengan video dimuat naik oleh usahawan itu.

“Video yang dimuat naik Watie adalah bertarikh 2 April 2019, yang mana pada tahun terbab1t saya belum peg4ng kayv golf lagi. Saya tak tahu mengena1 sukan itu pun.

“Saya mula bermain golf pada Mei 2020. Ketika itu negara masih melak$anakan PKP tapi sukan golf saja diberi kelonggar4n. Sejak itu saya mula menghubung1 rakan-rakan untuk bermain sukan ini,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : Rotikaya

Be the first to comment on "Video Golf Tular, Shuib Nafi $kandal Dengan Usahawan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*