Usahawan Produk Kosmetik Dilariikan Tiga Lelaki, Tular CCTV Diherett Masuk Kereta

Tumpat: Wanita yang juga ejen jualan kosmetik dipercayai dilarikan sekumpulan lelaki dari kediamannya di Kampung Semat Jal, Wakaf Bharu, di sini, petang semalam.

Mang$a, Rosnazirah Mohd Naim, 36, dilarikan tiga lelaki tidak dikenali pada 4.10 petang dengan menaiki Toyota Vios.

Menurut warisnya yang enggan dikenali, tiga lelaki itu datang ke rumah mang$a sebelum seorang daripada mereka mengetuk pintu dan memberi salam lalu dibuka oleh mang$a.

“Lelaki itu bertanya adakah mang$a bernama Azi dan dia mengiyakannya sebelum terus menghertnya keluar untuk dimasukkan dalam kereta.

“Tiga lelaki itu turut menunjukkan p1stol masing-masing kepada bapa dan anak perempuan mang$a yang berada dalam rumah selain mengvgut akan mengapa-apakan mereka jika membuat sebarang t1ndakan.

“Bapa mang$a yang melihat Azi dihert masuk ke dalam kereta cuba untuk menyel4matkannya, namun seorang daripada lelaki itu mengacvkan seb1lah pi$au ramb0 menyebbkan warga emas itu berundur dan hanya melihat mang$a dilar1kan,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Menurutnya, pihaknya menerima maklumat bahawa Azi dibawa ke arah Pengkalan Kubor iaitu kawasan $empadan negara menyebbkan suami mang$a bergega$ ke l0kasi, namun mang$a g4gal ditemukan.

Katanya, terdapat $aksi yang juga penduduk setempat mend4kwa melihat seorang wanita dibawa sekumpulan lelaki menaiki b0t menuju ke negara jiran, manakala Toyota Vios yang dinaiki turut ditemukan di sebuah pangk4lan h4ram di situ.

“Suami mang$a juga turut menjejak1nya hingga ke negara jiran dan masih belum pulang sehingga ke hari ini.

“Apa yang kami tahu Azi tidak mempunyai mu$uh dan sehingga kini kami tidak menerima pangg1lan yang meminta wang tebu$an… tapi tidak pastilah jika ada yang tidak berpua$ hati dengannya sepanjang dia menjalankan perniagaan kosmetik.

“Ibu bapanya masih terkejvt dan ber$edih dengan kejad1an ini dan pada masa sama kami turut membuat solat hajat selain berdoa agar Azi $egera ditemukan dengan $elamat,” katanya.

Terdahulu, tvlar rakaman video kamera l1tar tertutup (CCTV) dari kediaman mang$a yang berdurasi dua minit 51 saat memaparkan kejad1an itu.

Video:

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tumpat, Asisten Komisioner Amran Dolah menge$ahkan menerima lap0ran berka1tan kejad1an.

Beliau berkata, s1asatan lanjut sedang dibuat dan turut menasihatkan orang ramai agar tidak membuat sebarang $pekulasi yang boleh menjeja$kan s1asatan.

Be the first to comment on "Usahawan Produk Kosmetik Dilariikan Tiga Lelaki, Tular CCTV Diherett Masuk Kereta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*