‘Tuhan, Saya Bencii Pen Ini’ Raja Charles iii Naik Angin, Dakwat Pen Boc0r Terkena Tangan

Raja Charles III naik ber4ng gara-gara pen yang digunakan untuk menandatangani sebuah buku boc0r beberapa jam selepas beramah mesra dengan penduduk kota Belfast.

Raja Charles yang ketika itu berada di kediaman diraja Istana Hillsborough, Ireland Utara, kelihatan terkebil-kebil apabila d4kwat yang menitis ketika dia cuba menandatangani buku kehadiran diraja menjelang akhir lawatannya.

Charles memaklumkan tentang pen yang dia gunakan untuk menandatangani namanya dan berkata ” Beta sangat tidak berkenan dengan perkara sebegini”.

Perma1suri kemudian memaklumkan bahawa ia boc0r dan meminta untuk menggantikannya, kerana Raja telah berpusing dan meninggalkan ruangan itu ditemani oleh pembantu.

Pen yang ro$ak telah ditukar dengan pantas dan digantikan oleh pegawai istana yang bingvng sebelum Ratu Camilla duduk dan menandatangani buku itu sendiri menggantikan Raja di kediaman bersejarah tersebut.

Kredit Reuters

Kejad1an itu berlakv selepas beberapa hari penonton melihat upacara bersejarah Raja Charles dikurniakan takhta. Di mana Raja Charles tiba-tiba memberi i$yarat dengan m4rah kepada salah seorang pembantunya untuk menggantikan pen yang boc0r itu.

Video rak4man daripada kejad1an itu menunjukkan Raja Charles bertanyakan tarikh ketika baginda sedang bersiap menurunkan tandatangan di buku pelawat di hadapan kamera.

Beliau dengan mar4h telah berkata ‘Tuhan, saya benci pen ini’ sambil menyer4hkannya kepada Perma1suri. Beliau juga berkata bahawa dia tidak boleh tahan dengan perkara itu.

Raja Charles III melawat Ireland Utara dalam l4watan terbarunya di United Kingdom selepas kem4tian ibunya Ratu Elizabeth II.

Charles menikm4ti lawatan pertama yang penuh em0si ke Ireland Utara sebagai raja baharu selepas baginda dan Ratu Camilla berpeluang memerik$a persembahan bunga yang luar biasa dan disambut dengan sorakan rakyat Belfast yang menyambut kedaulatan baharu mereka dengan hati terbuka.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: Daily Mail 

Be the first to comment on "‘Tuhan, Saya Bencii Pen Ini’ Raja Charles iii Naik Angin, Dakwat Pen Boc0r Terkena Tangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*