Baru 2 Minggu Bergelar Isteri, Adik-beradik ‘Rider’ Janji Jaga Balu Arw4h

Kisah rider penghantar makanan yang m4ut dalam kem4langan mel1batkan dua buah kenderaan utiliti sukan (SUV) jenis Nissan X-trail, Proton Wira dan dua motos1kal di  Pers1mpangan Lampu i%yarat, Jalan Meru/ Jalan Haji Sirat, Batu Belah, Klang, Selangor benar-benar menyentuh hati ramai.

Mana tidaknya, rider tersebut difahamkan telah menghembu$kan nafa$nya yang terakhir di l0kasi kejad1an. Lebih menyed1hkan lagi allahy4rham Muhaimin Said baru sahaja dua minggu mendirikan rumah tangga.

Menerusi perkongsian sahabatnya dikenali sebagai Dins Shelby, dia berasa sangat terkejvt apabila mengetahui arw4h mengalam1 kem4langan dan men1nggal dunia.

Walaupun perkenalan mereka baru sahaja beberapa tahun, namun mereka cukup akrab lebih-lebih lagi dia yang memperkenalkan kepada arw4h P-hailing ini bagi membantu mencari pendapatan lebih untuk kelangsungan hidup.

Dalam pada itu, kakak kepada arw4h yang dikenali sebagai Cik Nanee Nico turut meluahkan perasaan sedihnya apabila kehilangan adik yang baru sahaja mendirikan rumah tangga.

Dia juga sempat menitipkan pesanan kepada balu arw4h iaitu adik iparnya supaya kuat dan bertabah dengan ketentuan daripada Allah S.W.T.

Tekadnya, dia dan adik beradik yang lain akan membantu menjaga kebajikan balu arw4h sebaiknya selepas ini.

jena4zah allahy4rham Muhaimin Said sudahpun dikebumikan di Tanah Perkvburan Islam Rantau Panjang Klang. Pihak Unit Kebajukan Van jena4zah (UKVJ) yang menguruskan pengebumian tersebut telah berkongsi maklumat berkenaan di media sosial milik mereka.

Justeru itu, kakak kepada arw4h telah mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada mereka yang membantu mempermudahkan urusan pengebumian adiknya dan berdoa supaya arw4h ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: Facebook Dins Shelby, Cik Nanee Nico, Mr Wan Chai Official

Be the first to comment on "Baru 2 Minggu Bergelar Isteri, Adik-beradik ‘Rider’ Janji Jaga Balu Arw4h"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*