“Dulu Buka Oxygen Kejap-kejap, Kini Kat ‘Syurga’ Tak Pakai Dah, “Mesti Aisyah Gembira Sangat”

Keh1langan anak tersayang sudah pasti meninggalkan lvka yang dalam kepada hati ibu bapa malah memerlukan masa yang lama untuk $embuh.

Ibu bapa mana yang sampai hati melihat anak kecil mereka $akit lalu ‘pergi’ meninggalkan mereka dahulu sebelum mereka lebih-lebih lagi kaum ibu yang membawa kandungan selama 9 bulan 10 hari.Keh1langan anak tersayang sudah pasti meninggalkan lvka yang mndalam. Namun, sebagai h4mba, kita hendaklah sentiasa bersangka baik dengan Maha Pencipta.

Allah lebih mengetahui dan menyanyangi h4mbaNya lebih daripada manusia itu sendiri.

Itulah yang dirasai seorang ibu yang dikenali sebagai Fyqa Syafiqah di mana dia keh1langan puteri keduanya bernama Nur Aurel Malika @ Aisyah yang telah menghembvskan naf4s terakhir ketika usianya 4 tahun ak1bat menghidap rare dise4se pada jantungnya.

Suami dan anak sulungnya turut membeka$ rasa rindu.

Fyqa akui, walaupun sudah hampir tiga bulan berlalu, $akitnya men4han rindu kepada Aisyah tidak pernah berkurangan buat mereka sekeluarga termasuk anak sulungnya, Aurora.

Menerusi akaun TikTok milik Fyqa, dia masih memuat naik momen-momen indah ketika Aisyah masih ada untuk melepaskan rindu kepada permata hatinya itu.

Kata Fyqa, dulu dia sering membuka t1ub pada hidung Aisyah tapi sekejap sahaja.

“Mak dia tgh buat anak dia ketawa tapi dalam hati seorang ibu tu tengah than $ebak”

“Dulu boleh buka 0xygen kejap-kejap, tapi kat syurga dah tak perlu pakai langsung, mesti Aisyah gembira sangat,” tulisnya menerusi video yang dikongsikan.

Video berdurasi 58 saat yang dikongsikan Fyqa mengundang sebak netizen dengan meraih sebanyak 3.4 juta tontonan serta 174.7 ribu tanda suka.

VIDEO:

Baru-baru ini, perkongsian video yang memaparkan ragam Aisyah ketawa apabila disakat mengundang seb4k ramai pengguna TikTok.

Walaupun 2 bulan lebih sudah berlalu, tapi Fyqa Syafiqah akui masih rindu tentang semua perkara melibatkan ‘bidadarinya’.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata mengakui mereka seb4k melihat video adik Aisyah.  Sambil menitipkan doa supaya terus tabah, mereka akui tersentuh melihat usaha seorang ibu yang cekal buat anaknya ketawa meskipun dihimpit ujian besar.

Komen Netizen:

“Al-Fatihah,comelnye bidadari syurga ,semoga awk tenang disana.”

“Mak dia tgh buat anak dia ketawa tapi dalam hati seorang ibu tu tengah hancvr..”

“Kenapa $ebak sangat ni. Walaupn saya tak mengenali Aisyah secara dekat, tp $edih ssangat bila tengok video ni, Al-Fatihah untuk bidadari syurga.”

“Part dia cakap bye2 tu ya Allah $edihnya. Sekarang Aisyah betul2 pergi meninggalkan semua. Aisyah skrg dah berbahagia di taman syurga.”

“Aku sebagai bapa tak boleh tahan airmata dari berlinang.. Allahu rabbi semoga Allah beri kekvatan dan $emangat buat ibu dan keluarga.. salam takziah..”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : mommy_auroraaurel

Be the first to comment on "“Dulu Buka Oxygen Kejap-kejap, Kini Kat ‘Syurga’ Tak Pakai Dah, “Mesti Aisyah Gembira Sangat”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*