“Dia Banyak Tunduk Dari Lihat Kemera” – Sifat Tawaduk Jep Dipuji Semasa Ziarah Pusara Arw4h Tok Guru Nik Aziz

Digervni oleh setiap l4wannya, dih0rm4ti oleh semua kawannya, seorang alim yang pernah menjadi Pentadbir sebuah negeri di Malaysia, beliau adalah Datuk Bentara Setia Tuan Guru Hj Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Al-Fatihah Untuk Mantan Mursyidul Am PAS, Almarhum Dato’ Bentara Setia Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat Yang Men1nggal Pada 12 Februari 2015. Hari Ini 12 Februari 2020.

Walaupun sudah lama men1nggalkan dunia ini tetapi masih ramai yang menziarahi pu$ara beliau dan salah seorangnya adalah Jep Sepahtu yang meluangkan masa menziarahi pu$ara beliau semasa kehadirannya di bandar serambi mekah itu.

Ketika bergambar di sisi pu$ara, dia memilih utk tundvk berbanding melihat ke arah kemera.”

Pelawak popular malaysia itu telah memuatnaik beberapa gambar dirinya bersama anak arw4h Tok Guru iaitu Ustaz Nik Mohd Abduh Nik Aziz dan beberapa buah gambar bersama rakannya yang lain yang turut melawat pusara arw4h Tok Guru.

“Alhamdulillah hajat tercapai. Al-fatihah buat yang disayangi ramai Almarhum Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, Al-fatihah.”- Tulisnya.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jep Sepahtu (@jepsepahtu)

Ramai yang merindui Tok Guru

“MasyaAllah …hayat n kemat1annya…kesederhanaan yang terpapar. Insafnya rasa.”

“Good job Jep, kalau sapa-sapa melawat kelantan jangan lupa singgah pusara Tok Guru”

“Sifat Tawaduk Jep jelas sangat. Ketika bergambar di sisi pu$ara, dia memilih utk tundvk berbanding melihat ke arah kemera.”

“Ramai org merinduimu Tok Guru. Al-Fatihah Murabbiku. Nk buat gapo-gapo buatlah, Asalkan jange buat hok tak baik… Semaye Jange Tinggal, pesanan yang selalu Almarhum pesan untuk rakyat kelate… 🥲

 

Sekolah saya dulu 😍 Maahad Darul Anuar. Tiap kali pergi kelas mesti tok guru tgh pegang cangkul berkebun selalu bagi salam pada dia bila berselisih jalan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : IG Jepsepahtu

Be the first to comment on "“Dia Banyak Tunduk Dari Lihat Kemera” – Sifat Tawaduk Jep Dipuji Semasa Ziarah Pusara Arw4h Tok Guru Nik Aziz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*