“Sedar Muka Tak Cantik Dan Suara Pun Biasa-biasa..” -Najwa Latif

Lama tidak dengar khabar penyanyi muda, Najwa Latif yang pernah memeriahkan industri seni Tanah Air dengan lagu-lagu popularnya seperti Cinta Muka Buku, Kosong, Untuk Dia dan banyak lagi.

Namun begitu, penyanyi berusia 27 tahun ini sekarang sudahpun mempunyai pekerjaan tetap apabila bergelar pensyarah  di salah sebuah Institut Penganjian Tinggi (IPT) di Malaysia.

Najwa atau nama sebenarnya Imratul Najwa Abdul Latif, 27,  mengakvi tidak akan menyertai sebarang pertandingan nyanyian kerana $edar dengan kemampuan sendiri.

Selain tahap vokalnya, dia juga melihat dirinya tidak mempunyai pakej lengkap seperti peserta yang menyertai mana-mana pertandingan nyanyian.

Ditanya bila nak masuk Gegar Vaganza

“Saya pernah dapat soalan ini dan akan jawab lagi. Berkemungkinan besra untuk saya tidak menyertai mana-mana pertandingan.

“Saya $edar suara average (biasa) dan pakej yang dimiliki kalah jauh daripada penyanyi lain,” katanya.

Tambah pelantun lagu Cinta Muka Buku itu, k4lah daripada aspek penampilan ialah mengenai rupa paras dan caranya bers0sial dengan individu lain.

“Saya tidak cantik seperti penyanyi lain. Kurang bergaya dan tidak pandai bergaul sangat.

Tak reti sangat bergaul dengan orang lain

Tambahnya, dia juga sedar akan rupa parasnya dan kurang biasa bergaul dengan individu lain. Jadi, pelantun lagi Adamu ini lebih memilih untuk membuat h4l sendiri.

Untuk info, Najwa Latif mulai dikenali apabila kerap berkongsi bakat nyanyiannya di media s0sial ketika masih di bangku sekolah lagi.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OfficialNajwaLatif (@njwalatif)

Lagu Cinta Muka Buku yang merupakan single pertamanya telah meledak sehingga membawanya ke pentas final Anugerah Juara Lagu 26 pada usianya 16 tahun.

 

Sumber: Instagram Najwalatif

Be the first to comment on "“Sedar Muka Tak Cantik Dan Suara Pun Biasa-biasa..” -Najwa Latif"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*