Nama Tiada Dalam Sistem ‘istiadat’, Gelaran Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman Didkwa Pal$u.

Tiada angin tiada r1but, tvlar di media s0sial mengenai perkongsian oleh seorang pengguna yang membuat pendedhan tentang suami kepada penyanyi dan aktivis kemanusiaan, Datin Seri Heliza Helmi iaitu Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman.

Isu itu t1mbul susulan perkongsian individu di Facebook yang menggunakan akaun Aliff Ahmad mengenai gelaran Datuk Seri yang dimiliki Mahadi tidak tersenarai dalam sistem istiadat.

Individu terbabit juga mendkwa t1ndakan itu dibuat selepas dia dide$ak oleh banyak pihak bagi mended4hkan perkara sebenar.

“Aku ‘check’ (semak) di Istiadat tak jumpa, ada siapa jumpa? Kalau jumpa tol0ng ‘update’ (kemaskini) aku. Yang aku jumpa Dato Haniff Borhan je,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mahadi BZ | President AUF🌕MBZ (@mahadibz)

Siapa Mahadi Badrul Zaman?

Menerusi perkongsian oleh Aliff Ahmad pada hantaran Facebook.  dia terdet1k untuk berkongsi mengenai status yang dimiliki oleh suami kepada bekas pelajar Akademi Fantasia Musim ke-5 apabila didesak ramai.

Menerusi tinjauan ke akaun Instagram pa$angan itu tidak ada sebarang kenyataan dikeluarkan berhubung i$u berkenaan.

Malah, usaha Harian Metro untuk mendapatkan kenyataan Heliza juga tidak berjaya apabila kiriman WhatsApps tidak berbalas.

View this post on Instagram

A post shared by Mahadi BZ | President AUF🌕MBZ (@mahadibz)

 

Perkongsian individu itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen dimana rata-rata mereka terkejvt dan bers1mpati dengan Heliza yang tert1pu.

Tidak kurang juga, ada yang menjadikan pasangan itu bahan ketawa kerana suka menay4ng kemew4han dan ada yang menggelar mereka sebagai penvnggang agama.

:

Sumber: Facebook (Aliff AhmadBomoh Bursa)

Be the first to comment on "Nama Tiada Dalam Sistem ‘istiadat’, Gelaran Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman Didkwa Pal$u."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*