Cepatnya Kurus, Shaheizy Sam Akui Penat Bawa Perut

Rasanya baru sahaja tengok badan pelakon Shaheizy Sam ‘bulat’ dengan perut macam wanita hamil sembilan bulan. T1ba-t1ba sekarang ot0tnya dah jadi berketvl-ketvl.

Cepat betul perubahan bentuk badan pelakon itu. Dari gemuk menjadi $asa. Menerusi hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Shaheizy berkongsi rutin hariannya di gimnasium sambil menunjukkan bentuk tubuhnya sekarang.

Kata Shaheizy, tiada yang mustahil untuk dilakvkan, asalkan perlu ada di$iplin yang tinggi dan jangan menipv diri sendiri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shaheizy Sam Samad (@shaheizy_sam)

Maksudnya, kalau betul-betul nak berubah, kena usaha sungguh-sungguh dan jaga pemakanan selain rajinkan bersenam di gimnasium.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shaheizy Sam Samad (@shaheizy_sam)

Difahamkan Shaheizy kini dalam persiapan untuk ‘turun padang’ bagi menjalani penggambaran sebuah filem baharu. Sebab itulah dia perlu mendapatkan kembali bentuk tubuh yang tegap.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shaheizy Sam Samad (@shaheizy_sam)

Tak semua orang mampu lakukan seperti apa yang Shaheizy buat. 

Perubahan mendadak fizikal pelakon Shaheizy Sam, 40, menarik perhatian ramai sehingga dia tampil berkongsi alasan dia menguruskan kembali badannya sekarang.

“Saya tak $asar nak besarkan ot0t sebab tak ada pun terbab1t dengan penggambaran filem-filem seperti P0lis Ev0. Saya buat sebab nak kurus. Saya sudah pen4t jadi ‘bulat’,” katanya menerusi video di Instagram Live.

Saya bersemangat nak kongsi petua kurus kerana ramai yang anggap diet ini seolah satu beb4n. Tapi, kalau anda layan saja, sebenarnya okey.

“Apa yang saya buat satu hidangan untuk sehari ini sebenarnya IF. Saya cuma nak ringkaskan saja (cara diet) supaya ramai senang faham,” katanya.

Kebelakangan ini, ramai memuji dan kagum dengan disiplin Sam menguruskan badannya dengan cepat. Dia juga kerap berkongsi perkembangan terbaru fizikal serta menjawab pertanyaan pengikutnya.

Sebelum ini, berat badannya pernah naik sehingga 80 kilogram.

Bagaimanapun, dia tidak b1mbang kerana memiliki cara tersendiri untuk turunkan berat badan dalam tempoh singkat.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : HMetro

Be the first to comment on "Cepatnya Kurus, Shaheizy Sam Akui Penat Bawa Perut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*