“Mereka Semua Malaikat, Saya Sajalah Mengaku $alah..” – Zul Ariffin

Pelakon popular Zul Ariffin secara sinis menempelak pihak terbabit berhubvng pertudvhan yang dihadap1nya di M4hkamah Se$kyen Sepang, hari ini.

Menurut lap0ran Harian Metro, pelakon berusia 36 tahun itu didend4 RM30,000 selepas mengakv ber$alah atas pertvduhan memuat naik kandungan bersifat svmbang di media s0sial.

Memetik Harian Metro, Zul berkata biarlah dirinya sahaja yang mengakv ber$alah serta menyifatkan orang lain ‘malaikat’ namun tidak dirinya.

Zul berkata demikian apabila ditanya mengenai t1ndakan $usulan terhadap pihak dipercayai memintanya memuat naik video itu.

“Tiada t1ndakan sebab orang lain yang terbab1t semuanya ‘malaikat’, saya seorang saja tidak. Jadi, saya sajalah yang mengakv ber$alah. Tidak mengapa,” katanya.

Menurut Zul lagi, apa yang berlakv pada dirinya dapat dijadikan pengajaran kepada pelakon lain sebelum memuat naik sebarang promosi untuk setiap karya terbaharu.

“Kita semua tidak terlepas daripada melakvkan kes1lapan. Disebbkan itu, jadikan ke$ ini sebagai pengajaran kepada semua orang di luar sana termasuk pelakon.

“Kalau disuruh muat naik apa-apa kandungan, tidak perlulah beriya-iya sangat. Betul tak? Kalau disuruh juga untuk tvjuan promosi, t0long berhat1-hat1 dan jadikan saya sebagai contoh. Muat naik gambar ‘selfie’ pun sudah memadai. Tak rvgi apa pun,” katanya.

Dalam pada itu, Zul berkata dia mengakv ber$alah kerana tidak mahu memanjangkan ke$ berkenaan serta enggan membazir masa mana-mana pihak. Ujarnya lagi, dia meluahkan rasa syukur dan terharu menerima sokongan daripada rakan-rakan.

 

Sumber: Rotikaya

Be the first to comment on "“Mereka Semua Malaikat, Saya Sajalah Mengaku $alah..” – Zul Ariffin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*