“Suami Saya Ada Gelaran Datuk” – Fouziah Gous

Pelakon Datin Fouziah Gous berkata tiada keperluan untuk suaminya, Datuk Zhafran Yusof membvktikan dia memiliki gelaran Datuk.

Memetik Harian Metro, Fouziah berkata suaminya  mempunyai segala dokumen dan watikah yang diterima dari Istana Pahang pada 2016, namun menghadiri pertabalan pada hujung 2017.

“Saya beritahu kepada suami untuk tidak menjawab sebarang persoalan. Kenapa perlu nak bvktikan sedangkan kita mempunyai watikah pelantikan, kad dan segala hitam putih.

“Jika ia tidak dipaparkan dalam sistem kenapa pula nak tanya kami? Sudah tentu kami sendiri nak tahu bagaimana ia boleh terjad1, tapi takkan kami nak terus terj4h.

“Pastilah kena ada adab dan saya pasti ramai lagi orang di luar sana yang memiliki gel4ran itu tapi nama mereka tiada dalam sistem,” katanya.

Dalam pada itu, Fouziah turut meminta individu yang mempertikaikan gelaran datuk suaminya itu menyemak perkara itu dengan pihak bertanggungjawab.

“Awak nak buat pasport, awak nak buat kad pengenalan, awak rasa adakah senang-senang gelaran itu boleh diletakkan. Tepvk d4da tanya diri sendiri, kenapa ia boleh?

“Saya sendiri pernah bergurau dengan suami berkenaan gelaran itu, tapi bila difikirkan macam mana bila pergi Jabatan Im1gresen boleh lepas?

“Takkan kami nak tunjuk semua dokumen dan watikah terbab1t. Ia seolah-olah mempersoalkan kredibiliti sistem yang ada. Kita tak boleh sebab banyak benda yang sen$itif dan orang sekarang suka man1pulasi. Saya takvt nak cakap lebih,” katanya.

Minggu lalu, h4ngat diperkatakan apabila p1hak mend4kwa gelaran ‘Datuk’ yang dimiliki oleh suami pelakon Datin Paduka Eina Azman dan Datin Fouziah Gous adalah pal$u.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : Rotikaya

Be the first to comment on "“Suami Saya Ada Gelaran Datuk” – Fouziah Gous"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*