[Terkini], Pelakon Vateran Roslan Salleh Hilang Penglihatan. Mohon Sama-sama Doakan Beliau

Semakin meniti usia emas, pelakon veteran, Roslan Salleh, yang diuj1 dengan pelbagai penyak1t iaitu diabeti$ atau kening manis, tekan4n d4rah rendah dan beberapa lagi sejak 10 tahun lalu, mengakui kvdratnya tidak sekvat dulu.

Pernah membintangi filem Munaf1k 2, pelakon berusia 65 tahun ini, pernah tvlar dengan perniagaan menjual masak dag1ng dendeng dan sambal bilis sebagai pvnca pencarian selepas tidak berlakon.

Kudrat dah tak kvat lagi

Terbaharu, menerusi perkongsian seorang lelaki di laman Facebook dikenali Ustaz Hj Taufik UT, beliau memuat naik hantaran terkini keadaan ke$ihatan Roslan Salleh yang semakin mer0sot.

Mata dah tak boleh melihat

Difahamkan, mata pelakon berkenaan sudah tidak boleh melihat kerana $araf matanya telah dimat1kan oleh d0ktor.

Tujuannya bagi hilangkan rasa $akit & pen1ng kepala yang dirasai oleh Pak Lan bertahun2 lamanya ak1bat kenc1ng manis kr1tikal.

“Mohon sama2 kita doakan Pak Lan akan dipermudahkan segala urusan & dapat menjalan1 kehidupan seharian dengan penuh ket4bahan & ke$abaran.”

Bersara dari dunia lakonan

Pada tahun 2020, pelakon vateran ini sudah tidak lagi terl1bat dalam dunia lakonan, meskipun terdapat tawaran namun perlu dit0olak atas fakt0r ke$ihatan yang tidak menentu.

Kini, perniagaan masak dag1ng dendeng dan sambal bilis telah diserahkan tanggungjawab itu kepada anak bongsunya untuk diusahakan.

Tambah Roslan, ada juga pihak Seniman datang menghulurkan bantuan. Baginya, jika ada yang sudah menol0ng dia menerima, akan tetapi dia tidak suka meminta-minta.

 

Sumber : Harian Metro

Be the first to comment on "[Terkini], Pelakon Vateran Roslan Salleh Hilang Penglihatan. Mohon Sama-sama Doakan Beliau"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*