Status Gelaran Datuk Alha Alfa, Suami Eina Azman Dipercayai Tiada Dalam Senarai

Sebelum ini kec0h di media sosial mengenai pem4lsuan gelaran Datuk ataupun Dato yang digunapakai dalam kalangan selebriti di Malaysia.

Netizen Ingin Mendapatkan Pengesahan

via Tiktok Putihshushu

Disebabkan kej4dian tersebut, kelihatan ramai netizen yang cuba mendapatkan pengesahan mengenai gelaran Datuk yang telah digunakan oleh golongan selebriti mahupun suami selebriti di Malaysia.

Ada segelintir yang mendak.wa bahawa ada sesetengan selebriti yang membeli gelaran ini bertujuan untuk menaikkan nama mahupun berfungsi sebagai salah satu pengukuhan untuk bisness yang dijalankan.

Pengguna Tik Tok Bongkar Gelaran Artis

Terbaru di Tiktok, satu pemilik akaun Putihshushu berkongsikan kepada umum bagaimana untuk mengenal pasti gelaran Datuk atau Dato yang ada pada seseorang artis tersebut samada boleh dipercayai ataupun tidak.

Dengan menggunakan laman web Semakan Penerima Darjah Kebesaran Bintang Dan Pingat, pemilik akaun tersebut menunjukkan kesahihah gelaran yang telah digunakan oleh beberapa golongan selebriti.

Menunjukkan Senarai Yang Sahih

via Tiktok Putihshushu

Menurut pengguna Tiktok ini, laman web yang telah digunakan olehnya adalah sahih dan yang telah dikemas kini pada tahun 2022.

Antara selebriti yang mendapat gelaran Datuk atau Dato yang sahih mengikut laman web Semakan Penerima Darjah Kebesaran Bintang Dan Pingat adalah Dato’ Hans Isac, Dato’ Aliff Syukri, Dato’ Siti Nurhaliza, Dato’ Adi Putra, Dato’ AC Mizal, Datuk Yusry, Dato’ Awie, Dato Afdlin Shauki, Dato’ Sri Vida dan ramai lagi.

Manakala yang tidak tersenarai dalam Semakan Penerima Darjah Kebesaran Bintang Dan Pingat adalah Alha Alfa, Ifa Raziah, Suami Fauziah Gous, Fizz Fairuz, Addy Kana dan beberapa selebriti yang lain.

Melihat diruangan komen, ramai netizen yang teruja ingin mengetahui gelaran yang diberikan kepada selebriti kesayangan mereka.

Malah ada juga yang berpendapat bahawa sesetengah selebriti yang tiada di dalam senarai tersebut berkemungkinan mendapat gelaran dari negara lain seperti Brunei.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber:Murai.my

Be the first to comment on "Status Gelaran Datuk Alha Alfa, Suami Eina Azman Dipercayai Tiada Dalam Senarai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*