“Penawar Terbaik…” – Nenek Neelofa Tak Pernah Tinggal Bacaaan Al-Quran

Nenek kepada pelakon dan usahawan, Noor Neelofa iaitu Bibi Khoteja Yusof memberitahu dia tetap membaca al-Quran dalam kehidupan seharian meskipun berada dalam keadaan $akit.

Al-Quran penawar semua penyak1t

Menerusi laporan Sinar Harian, Bibi Khoteja berkata dia pernah menjalan1 pembed4han sebelum ini, namun dia tetap istiqamah membaca al-Quran. Ini kerana al-Quran merupakan penawar terbaik untuk semua penyak1t.

Selepas menjalan1 pembed4han, saya tetap meneruskan membaca dan tidak pernah tinggal baca al-Quran. Jika keadaan $akit sangat, saya tetap mengikuti ajaran al-Quran di televisyen dan mendengar ayat-ayat suci al-Quran.

Tambah warga emas yang berusia 77 tahun itu, dia turut menjemput dan menambah guru mengajar al-Quran untuk datang mengajarnya tatkala keadaan kesihatan tidak baik.

Saya $akit tetapi guru al-Quran datang mengajar. Saya belajar dengan guru agama untuk menambah ilmu untuk tahu makna, ingat dan hafal al-Quran.

Bercerita mengenai Majlis Konvokesyen Khatam Tadabbur My #QuranTime 1.0 di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, semalam, Bibi Khoteja menyifatkan majlis tersebut amat bermanfaat untuk membudayakan bacaan al-Quran dalam kalangan masyarakat di seluruh negara.

 

Sumber: Sinar Harian

Be the first to comment on "“Penawar Terbaik…” – Nenek Neelofa Tak Pernah Tinggal Bacaaan Al-Quran"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*