“Dah Rasmi Jadi Abang Ipar..” MK Nikahkan Sendiri Kakak Dengan Sahabat Baik, Fareed K-Clique..

Keakraban anggota kumpulan K-Clique yang diterajui oleh 8 anak muda dari Sabah sememangnya tidak perlu disangkal lagi.

Walaupun masing-masing kini dilihat telah mengembangkan bakat ke bidang yang lain, namun K-Clique masih lagi aktif membuat persembahan bersama dengan lagu-lagu hits mereka.

Nampaknya, hubungan persahabatan mereka tidak terbatas hingga pulang dari bekerja sahaja kerana ada di antara mereka kini bergelar keluarga.

Fareed sah bergelar abang ipar MK

Difahamkan, hari ini Fareed Saddi atau Fareed K-Clique telah selamat bergelar isteri kepada Siti Hawa iaitu kakak kepada MK K-Clique.

Berita gembira itu dikongsi penyanyi Sabhi Saddi yang juga abang kepada Fareed atau nama sebenarnya Fareed Saddi, 28 tahun.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr Sabhi 🇲🇾 (@sabhisaddi)

Sabhi berkata, sebagai seorang abang, dia gembira apabila adik kesayangannya itu akhirnya melangsungkan perkahwinan dan bergelar seorang suami.

“Syukur majlis berjalan lancar. Saya gembira melihat adik sudah berkahwin. Banyak yang dia lalui sebelum ini.

“Saya juga lihat Fareed berubah menjadi seorang yang lebih baik menjelang hari pernikahannya,” katanya.

Pada majlis tersebut, Fareed menyerahkan mas kahwin berbentuk seutas gelas emas berserta lima dulang hantaran yang dibalas tujuh oleh pihak pengantin perempuan.

Nikahkan sendiri kakak

Apa yang menarik perhatian adalah MK atau nama sebenarnya Muhammad Hairi Amin Hamdan telah bertindak sebagai wali dan menikahkan sendiri kakak kandungnya dengan sahabatnya.

Majlis diadakan secara tertutup dengan hanya dihadir keluarga terdekat kedua-dua belah pihak manakal majlis resepsi meraikan mempelai dijangka diadakan pada Disember ini.

Anggota K-Clique turut hadir

Difahamkan, majlis pernikahan tersebut berlangsung di Sabah Convention Centre dan memilih tarikh cantik iaitu 10.10.2022.

Anggota kumpulan K-Clique yang lain juga turut dilihat berada di majlis berkenaan dengan tampil berbaju serba putih.

 

Sumber: Instagram Sabhi Saddi

Be the first to comment on "“Dah Rasmi Jadi Abang Ipar..” MK Nikahkan Sendiri Kakak Dengan Sahabat Baik, Fareed K-Clique.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*