“Komitmen Tinggi, Hvtang, Waktu Tu Saya Lo$t..” Mia Ahmad Kongsi Hidup $usah Lepas Berhenti Jadi Pramugari

Mendapat perhatian ramai selepas membintangi drama popular Hati Perempuan, sudah pasti ramai yang mengikuti perkembangan hidup Mia Ahmad menerusi laman media s0sialnya.

Sudah lama berhijab, namun baru-baru ini pelakon wanita itu telah berkongsi gambar yang melihatkan dia mengenakan tudung labuh. Sepertinya Mia Ahmad kini telah pun mengubah penampilan dirinya kepada imej yang lebih sopan.

Bukan gambar itu sahaja, namun terdapat beberapa gambar lain yang menampilkan wanita tersebut memakai tudung hingga ke bawah para$ d4da.

Buka Kisah penghijrahan

Terbaharu, Mia menerusi Instagramnya berk0ngsi berkongsi kisah sewaktu kali pertama hatinya terdetik untuk melakukan penghijrahan dalam usaha ke arah lebih baik.

Menurut Mia atau nama sebenarnya Samihah Ahmad Baderi, proses hijrahnya bermula selepas dia mengambil keputusan untuk berhenti kerja dari sebuah syarikat penerbangan.

Mencari tujuan sebenar dalam hidup 

Kita semua ada zaman kegemilangan itu. As for me, my hijrah starts after I resigned dari sebuah syarikat penerbangan dengan uniform $kirt mer4h.

“Waktu tu I masih mencari cari diri I sebenarnya tapi sebab basic pengetahuan ilmu agama yang diberi oleh my parents dari kecik. I tahu perubahan besar ni akan memberi imp4ct besar juga dalam hidup I…

“Betul lah bila kita menuju ke jalan Allah, satu satu Allah buka kan jalan untuk kita. Lepas tu tak berhijab lagi tapi niat tu dah ada..

“…cuma kerja dah tak ada waktu tu dengan c0mmitment yang tinggi, hvtang credit card lagi nak bayar. Memang saya lo$t tapi saya percaya dengan rezeki dan pert0longan Allah SWT,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Bercerita lanjut, pelakon drama Jejak Karmila itu mengakui $ukar untuk beristiqamah apatah lagi membawa kerjaya sebagai anak seni yang menguj1 tahap keimanan kepada Allah SWT.

“Saya cuba nasib pergi casting dan adala beberapa job TVC yg saya dapat. And buat ‘extra’ sampai lah dapat offer untuk pegang watak her01n.

“Along the way tu iman turun naik juga rasa $usah nak istiqomah,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Untuk rekod, Mia Ahmad memulakan kerjaya awalnya dalam bidang penerbangan sebagai pramugari di syarikat penerbangan komersial tempatan, AirAsia X dan Emirates Airline selama kira-kira 4 tahun sebelum berkecimpung ke dunia hiburan tanah air.

Selepas meninggalkan kerjayanya sebagai pramugari, Mia mula menjadi model iklan TV sebelum menjadi pelakon.

 

Sumber: IG Mia Ahm4d

Be the first to comment on "“Komitmen Tinggi, Hvtang, Waktu Tu Saya Lo$t..” Mia Ahmad Kongsi Hidup $usah Lepas Berhenti Jadi Pramugari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*