‘‘Saya Bukan Manusia Paling Sempurna Jika Nak Dibandingkan Dengan Diana Amir..”- Neelofa

Umum sedia maklum mengenai penghijrahan yang dilakvkan oleh pelakon dan usahawan terkenal, Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor sehingga dapat memberi inspirasi kepada wanita muslimah yang lain untuk berubah.

Pelbagai fesyen yang menutup avrat digayakan oleh Neelofa yang lebih kepada pemakaian jubah untuk keselesaan dirinya ketika menguruskan urusan di luar rumah.

Pernah dibandingkan dengan bekas pelakon Diana Amir, usahawan terkenal Neelofa mengakui dirinya masih banyak kelem4han dan tidak sempurna.

Berharapkan orang ramai mendoakannya, Neelofa berkata dia sentiasa ingin mencuba sedaya upaya untuk memperba1ki diri menjadi lebih baik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ummu Khawlah (@dianaamir)

Terbaharu, pakaian yang digayakan oleh Neelofa ketika berjumpa dengan seorang selebriti telah mengvndang rasa kurang senang serta keb1mbangan ramai dengan melihat jubah yang digayakannya.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna @thegadiskemetot, kelihatan Neelofa sedang keluar daripada sebuah kereta yang memakai jubah berwarna hijau.

Tambahannya lagi, ibu kepada seorang cahaya mata itu juga mengatakan dirinya bukanlah alim serta cukup ilmu tinggi tetapi merupakan insan yang sedang cuba sedaya upaya untuk berubah ke arah kebaikan.

Sekadar info, penampilan Neelofa sebelum ini ketika bertemu dengan Diana Amir untuk program Next To Neelofa telah mengvndang kec4man daripada para warganet apabila mereka membandingkan pemakaian dua orang selebriti ini.

Saya ada tengok beberapa kisah atau perjalanan hidup orang di sekeliling saya. Kehidupan mereka lepas, jauh lebih tidak manis daripada kehidupan saya.

Tapi bila Allah pilih dan ubah dia, kadang-kadang kita tak tahu sebenarnya Allah ubah dia jauh lebih baik dariapada saya. Saya bukan nak cakap pasal Diana Amir tapi orang lain.

Ujarnya lagi, i$u dia bersama Diana Amir masih lagi banyak kelem4han dan berharap agar orang ramai mendoakan yang terbaik buat mereka.

Sudah tentu saya bukannya seorang yang alim, soleh, cukup ilmu tinggi.. tidak. Tapi saya di sini cuba sedaya upaya untuk berusaha.

Setakat yang saya mampu untuk menjadi orang baik dulu. Tapi saya bukan manusia yang paling sempurna yang anda semua expect saya jadi macam tu.

Video:

 

Sumber: Ig Neelofa

Be the first to comment on "‘‘Saya Bukan Manusia Paling Sempurna Jika Nak Dibandingkan Dengan Diana Amir..”- Neelofa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*