“Hormat Senior..” Ramai Respek Lihat ‘Arif Aiman’ Salam & Civm Tangan Amri Yahyah

Pemain muda Johor Darul Ta’zim (JDT), Arif Aiman Hanapi bukan sahaja memukau peminat bola $epak tempatan dengan keterampilannya di atas padang, malah sikapnya ketika di luar waktu perl4wanan turut mencur1 tumpuan ramai.

Ini kerana, Arif dilihat sangat menghormati pemain lebih senior apabila dia menc1um tangan pemain Sabah FC, Amri Yahyah selepas disapa dalam perl4wanan terakhir sa1ngan Liga Super di antara dua pasukan terbab1t di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri, semalam.

Idola sepanjang zaman Amri, idola dalam pembikinan Ariff

Ketika perl4wanan dihentikan seketika disebabkan pemain Sabah FC mengalam1 keceder4an, Arif yang sedang menunggu wisel ditiup oleh pengadil untuk meneruskan permainan dengan membuat l0ntaran ke dalam itu disapa oleh Amri yang sedang memana$kan badan.

Pandai mak ayah Aiman didik anak

Arif dengan t1ndakan spontannya terus bersalaman dan menundukkan kepala untuk mencium tangan bekas pemain JDT yang kini sudah menginjak usia 41 tahun itu sebagai tanda hormat.

Menerusi perkongsian video yang dimuat naik oleh @hunydedear di aplikasi TikTok, dia turut memuji personaliti pemain berusia 20 tahun itu selain sempat berseloroh bahawa Arif adalah pilihan ibu-ibu diluar sana.

Video:

“Terbaiklah Arif Aiman, memang hormat senior. Tahap lejen Amri ini sampai salam c1um tangan. Ramai mak-mak nak buat menantu ini. Ingat pesan TMJ (Tunku Mahkota Johor), jangan cari artis, cari yang macam kami ini,” katanya.

Sehingga kini, hantaran video itu sudah menerima sebanyak 519,400 tontonan, 43,200 tanda sukan, 288 komentar dan 136 perkongsian.

Sebelum ini, Arif turut mencur1 tumpuan ramai selepas membuat kejvtan dengan menghadiahkan ibunya sebuah kereta keluaran Proton iaitu model X50.

Dalam ak$i semalam juga menyaksikan JDT cemerlang menewa$kan Sabah FC 3-0 sekali gus mengekalkan rekod tanpa kal4h dalam 22 perl4wanan yang menge$ahkan kehebatan juara Liga Super kali kesembilan berturut-turut itu.

 

 

Sumber: HarianMetro

Be the first to comment on "“Hormat Senior..” Ramai Respek Lihat ‘Arif Aiman’ Salam & Civm Tangan Amri Yahyah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*