“Rambut R0sak Tervk, Ada Kemungkinan B0tak..” Siti Jamumall Nak $aman Salun?

“Jahan4m rambut saya. Sekarang dah nipis, sampai nak hilang semua. Boleh tengok dah nak b0tak.”

Demikian luahan rasa sed1h dan ger4m pempengarvh yang juga ahli perniagaan Siti Jamumall apabila pendandan rambut di sebuah salon di Johor Bahru didkwa membuat ke$ilapan ketika dia mendapatkan perkhidmatan mewarnakan rambut, semalam.

Rentetan itu, Siti Jamumall, 23, atau nama sebenarnya Siti Suriani Wahiddin berkata, dia sudah berbincang dengan wakil peguam untuk mengambil t1ndakan undang-undang.

“Saya baru lepas bercakap dengan peguam dan terangkan apa terjad1. Saya tak minta banyak memandangkan perkara ini sudah terjadi, rambut pun dah r0sak, jadi saya nak mereka bertanggungjawab untuk perbaiki semula rambut saya. Itu saja.

“Saya dari jam 8 malam hingga 2 pagi pun tak selesai lagi. Akhirnya mereka cuba baiki sampai jam 6 pagi hari ini baru saya balik rumah. Tak tahu nak ckp macam mana. Saya cari duit dengan membuat sesi ‘live’.

“Kalau keadaan saya macam ni memang malv lah saya. Kalau ikutkan peguam, saya boleh sam4n m4lu dan minta ganti rug1 berdasarkan berapa lama saya tak boleh ‘live’.

“Tapi saya tahu dia takkan mampu bayar kalau nak kira sekali saya ‘live’ berapa pendapatan yang dapat. Jadi saya harap mereka boleh bertanggungjawab. Kalau memang tak reti buat rambut pelanggan, janganlah. Rambut saya sihat dan tidak ada ma$alah pun sebelum ni,” katanya.

Ble4ch rambut lebih sejam!

Siti Jamumall berkongsi, dia berdepan masal4h lebih besar iaitu rambut botak jika tidak dapat diselesaikan dalam masa dua minggu.

“Pendandan tu sampai lebih sejam lebih dia ‘bleach’ rambut saya. Apabila saya tanya, dia cakap itu perkara biasa. Masing-masing tak nak ambil tanggungjawab hingga saya buat ‘live’. Ketika itu semua kelam kabut datang nak buatkan rambut saya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siti Jamumall (@sitijamumall)

“Tapi, tak tahu boleh selamat lagi atau tak. Rambut ini adalah mahkota bagi setiap wanita. Sed1h sangat dengan apa yang terjadi.

Nampak kul1t kepala

“Kawan saya yang kerja di salon ada cakap, selepas dua minggu rambut saya boleh b0tak. Kalau tengok sekarang dah macam apa. Kosong, habis nampak kulit kepala. Rambut saya sampai pendek dan pvtus banyak.

“Banyak ke$ilapan dia buat, pertama dia biarkan rambut saya dalam keadaan ‘ble4ch’ sampai lebih sejam lebih, dia biar begitu saja

“Lepas tu pasang ‘h1tter’. Saya pula tak tahu semua ni. Saya percaya sebab dia cakap sudah tujuh tahun pengalaman dalam bidang ini,” katanya.

VIDEO:

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : Siti Jamumall

Be the first to comment on "“Rambut R0sak Tervk, Ada Kemungkinan B0tak..” Siti Jamumall Nak $aman Salun?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*