PU Abu Akui Menye$al Dengan Ke$ilapan Lalu, Kini Bahagia Dengan Isteri Dan Anak Tercinta

Kisah rumah tangga peserta program pencetus ummah, PU Abu Sufyan pernah menjadi perhatian ramai apabila menceraikan isterinya yang sedang hamil iaitu Ain Afini dan bernikah dengan seorang janda.

Tindakan yang dilakukan oleh pend4kwah itu telah dikecam hebat oleh netizen di media s0sial kerana kasihan dengan nasib isterinya yang dilepaskan ketika sedang sarat hamil.

Namun begitu, perkahwinan kedua PU Abu tidak bertahan lama dan difahamkan mereka telah pun berpi$ah.

Setelah lama mendiamkan diri dan langsung tidak berkongsi apa-apa di media s0sial, PU Abu telah kembali memuat naik gambar keluarga dengan menzahirkan penghargaan terhadap isterinya, Ain Afini yang masih sabar dengan segala uj1an.

“Moga Allah jaga keluarga kecil kami ini, bila teringat likvnya rasa $ebak. Lebih2 lagi wanita hebat ada di samping saya ni. Sabarnya persis arw4h ummi. Wanita biasa mungkin angkat kak1 dah, tapi dia masih ada disamping tak kira apa pun. Meredhai segala keputusan si suami. Biar dibelakangi berkali-kali, tapi masih tetap menjaga maruah, tidak pernah memberi ruang kepada mana-mana lelaki. Benarlah kata hukama’ ingin mencari isteri solehah, carilah ibu yg terbaik buat anak2 mu”

“InshaAllah next year, Januari 2023 pendatang baru menyelit,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abu Adam (@_sufyanmokhtar)

Dia juga turut menyatakan bahawa isterinya itu merupakan insan yang begitu setia, sabar dan sentiasa menjaga maruah suami walaupun sudah banyak kali dia membelakangkan wanita itu.

Dikesempatan itu, pend4kwah berkenaan telah meminta maaf untuk setiap ke$alahan lalunya dan mengakui bahawa menyayangi insan yang menyayangi kita adalah satu perkara yang luar biasa.

Diakhir perkongsian tersebut, PU Abu memberi bayangan bahawa mereka akan menimang seorang lagi cahaya mata pada tahun hadapan dan berharap agar Allah S.W.T akan terus menjaga keluarga kecil mereka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abu Adam (@_sufyanmokhtar)

Mereka juga meminta agar pend4kwah itu terus menjaga isterinya dengan baik dan menjadikan perkara yang sudah berlalu sebagai satu pengajaran bersama.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: Instagram @_sufyanmokhtar

Be the first to comment on "PU Abu Akui Menye$al Dengan Ke$ilapan Lalu, Kini Bahagia Dengan Isteri Dan Anak Tercinta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*