“Nissa anggap tiada rezeki..”Pelanggan Bayar Pakai Duit Pal$u, Isteri Syahmi Sazli Halalkan…

Sejak beberapa hari lalu kec0h di salah sebuah laman media sosial apabila isteri kepada Youtuber, Syahmi Sazli mend4kwa menerima duit pal$u ketika menjalankan perniagaan kedai pencuci mulut.

Dalam perkongsian tersebut isteri kepada Syahmi iaitu Nissa menulis dia menerima duit pal$u tersebut sebagai bayaran seorang pelanggan di kedainya itu. Bagaimanapun Nissa halalkan makanan atau minuman yang dibeli pelanggan tersebut.

Tambahnya lagi kekhilafan itu datang dari Nissa dan team juga yang tidak semak semula duit yang mereka terima. Namun begitu Nissa juga menasihatkan supaya ini adalah kali terakhir pelanggan tersebut menggunakan duit pal$u untuk membeli barang.

Berikut adalah perkongsian yang dimuat naik oleh isteri Syahmi Sazli, Nissa di akaun Facebook miliknya baru-baru ini:

Selain dari itu Nissa juga menulis pesanan supaya orang itu mengasihani peniaga kecil yang mengharapkan wang jualan untuk meneruskan hidup. $empat juga dia menjemput individu menggunakan duit pal$u ini untuk kembali ke kedainya untuk membeli.

Alahai, tegar sungguhlah orang yang mengan1aya peniaga dengan menggunakan duit palsu sebegini! RM50 itu mungkin nampak sikit bagi sesetengah orang tapi bagi peniaga kecil banyak jumlahnya itu.

Bagaimanapun, di ruangan komen rata-rata warganet memuji isteri Syahmi Sazli, Nissa ini kerana berlapang d4da dan menghalalkan jualannya itu biarpun teran1aya. Berikut antaranya:

“Bagus Kak Nissa ni.. Seorang selalu memikirkan perkara p0sitif. Semoga dimurahkan rezeki akak Nissa dan team”

“Sediakan money detector untuk scan duit bagi customer yang pakai cash money yang nilai RM100/50 supaya tidak berlaku lagi macam ni…Bukan tak percaya pada semua orang tapi kita alert dari awal..”

“Allahuakbar salute Nissa. Bila kita halalkan sesuatu dan doakan mereka bertaub4t kita akan dapat gajaran pahala..”

“Pasang CCTV hala kaunter Nissa..”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : HCL

Be the first to comment on "“Nissa anggap tiada rezeki..”Pelanggan Bayar Pakai Duit Pal$u, Isteri Syahmi Sazli Halalkan…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*