Berselera Betul. Kongsi Menu Diet ‘Bajet’ & Sedap, Atikah Suhaimie Buat Peminat Kecur Air Liurr

Tidak dinafikan, kebanyakan golongan wanita pasti mengimpikan dan menyimpan hasrat untuk memiliki tubuh badan yang langsing dan ideal.

Namun boleh dikatakan bukan semua orang mampu melakukannya lebih-lebih lagi tentang hal pemakanan. Manakan tidak, makanan di Malaysia ini sememangnya cukup menyelerakan.

Baru-baru ini, seorang pelakon kelahiran Singapura, Atikah Suhaimie sekali lagi mencur1 tumpuan warganet apabila memuat naik satu video di laman TikTok miliknya mengenai menu dan resipi untuk menurunkan berat badan.

Dia dah cantik & kurus pun still jaga makan. apa lagi kita nk bagi alasan? ayuhh!!

Bukan itu sahaja, dia juga sering berkongsi video sehinggakaan ramai cembvru dengan kecantikannya.

Menerusi hantaran tersebut, pelakon berusia 31 tahun ini telah berkongsi menu diet ‘low budget’ yang boleh mengenyangkan perut sehingga waktu tengahari.

Dalam rakaman itu, dilihat Atikah sedang memasak ‘scrambled eggs’ yang juga diletakkan cendawan, bawang putih dan mer4h, secubit garam, serbuk lada hitam serta dihidangkan bersama sayur ‘lettuce’.

Malah dia turut menyediakan air kopi o tanpa gula untuk dinikm4ti makanan itu.

Menurut Atikah, seseorang itu tidak perlu sentiasa mengeluarkan banyak perbelanjaan kerana ada sahaja menu yang boleh membuatkan perut kenyang untuk satu tempoh yang lama.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warga maya memberikan pelabagai reaksi dengan perkongsian menu berkenaan. Malah ada yang turut mengatakan sudah mencuba resipi itu dan sememangnya sedap serta mengenyangkan perut.

Bukan itu sahaja, mereka juga meminta agar pelakon ini akan memuat naik lebih banyak content seperti itu kerana menyukai resepi mudahnya.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Berita_viral22 (@berita_viral22)

Antara komen warga maya:

“saya hanya mampu doakan awak berjaya berdiet Atikah walaupun hakikatnya saya tak mampu buat…saya suka makanan…”

“saya dah cuba sis…sedap sangat tapi lepastu saya bantai nasi sepinggan, lapo sis..”

“i nak cvt makanan ni payah jadi i ambik jalan malas…i bersauna dan minum banyak plain water je…”

“you sebaya dengan i…tapi you look young lah…kan best i dapat jadi cantik macam u…”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : Yoy

Be the first to comment on "Berselera Betul. Kongsi Menu Diet ‘Bajet’ & Sedap, Atikah Suhaimie Buat Peminat Kecur Air Liurr"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*