“Wahai Founder, Produk . Berhenti Jadikan Kaabah Sebagai Alat Marketing..”- PU Rahmat

Setiap orang mempunyai hasrat dan impian untuk menjejakkan kaki ke Kota Suci Mekah bagi menunaikan ibadah di sana.

Bagaimanapun, terdapat segelintir daripada usahawan di luar sana dikatakan mengambil ke$empatan yang ada dengan membawa produk mereka dan bergambar di hadapan Kaabah.

Tindakan itu mendapat perhatian pend4kwah selebriti, Pencetus Ummah (PU) Rahmat Ikhsan bagi memberi tegvran dan nasihat kepada mereka terutama pengasas kosmetik yang membawa produk memasuki kawasan Masjidil Haram.

Terpanggil memberi teguran, PU Rahmat memohon agar mana-mana pengasas kosmetik tidak menjadikan tempat suci tersebut sebagai salah satu bahan pemasaran atau alat dagangan mereka bagi menarik perhatian ramai pembeli.

“Wahai founder (pengasas) produk . Berhenti jadikan Kaabah sebagai alat marketing. Berhenti bawa produk kamu ke dalam kawasan Masjidil Haram,”tulisnya dalam satu hantaran di laman Facebook.

 

Dalam masa sama, PU Rahmat berharap agar pengasas produk itu insaf dan tampil membuat permohonan maaf. Sekiranya tidak, dia mendoakan agar perniagaan yang diusahakan oleh mereka itu akan mu$nah kerana telah menggunakan rumah Allah sebagai alat dagangan.

Rata-rata netizen bersependapat dengan teguran pend4kwah tersebut di mana mereka turut berharap doa tersebut menjadi kenyataan kerana telah mempermainkan agama demi perniagaan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: Facebook  Rahmat Ikhsan Mohd Sofyan

Be the first to comment on "“Wahai Founder, Produk . Berhenti Jadikan Kaabah Sebagai Alat Marketing..”- PU Rahmat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*