Terharu Peng0rbanan Pengasuh Jagakan Anak-anak, Niena Baharum Hadiahkan Gelang Tangan Emas

Pada masa kini, sudah pasti susah untuk berjumpa dengan pengasuh yang ikhlas dan boleh menjaga anak-anak kita dengan baik. Namun, sekiranya ada pengasuh yang sedemikina, tidak lah salah untuk setiap ibubapa memberi hadiah sebagai tanda penghargaan mereka menjaga anak-anak kia.

Sama juga seperti pelakon Datin Niena Baharun yang telah menghadiahkan seutas gelang emas buat pengasuh dan penjaga anak-anaknya. Pengasuh muda itu dikenali sebagai, Asra Syafikah.

Terbaru, Niena telah berkongsi satu video di laman Tiktok, yang dia merasakan sangat bersyukur mempunyai pengasuh yang sangat baik hati dan ikhlas menjaga anak-anak.

Sebelum ini, Asra yang menawarkan diri untuk menjaga dua anak pelakon itu dengan niat untuk meringankan beban keluarganya. Walaupun mengasuh hanya beberapa bulan, namun Asra sangat membantu dan baik kepada keluarga Niena.

“Awal tahun haritu saya struggle cari helper untuk jaga anak-anak saya lepas maid yang lama balik. Dengan nak tunggu maid baru tak boleh masuk sebab musim C0.vid.

“Tapi satu hari tu, Allah temukan saya dengan insan bernama Asra Syafikah secara tidak sengaja. Dengan izin Allah, dia yang offer diri untuk bekerja sebagai babysitter anak saya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Berita_viral22 (@berita_viral22)

“Sebelum dia masuk kerja, banyak kali saya tanya dia. Betul ke nak jadi babysitter? Sebab bukan senang nak jaga kids di usia muda, tambah masa tu tengah aktif.

“Jawapan dia memang suka kids, dan dari sekolah dia dah biasa jaga adik-adik sebab adik beradik dia ada lapan orang.

“Bila saya dengar lapan orang adik beradik, masa tu saya nampak keikhlasan di hati seorang anak dan kakak.

“Dia cakap, dia nak kerja, nak tolong ring4nkan beban mak dan ayah serta adik beradik dia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niena Baharun (@nienabaharun.nb)

“Walaupun awak bekerja dengan saya hanya berapa bulan tapi saya terima kasih dan hargai cara awak jaga, sayang anak-anak saya,” tulisnya.

Menurut Niena, dia terh4ru dengan ketulusan dan keikhlasan Asra yang sanggup mengorbankan masa mudanya demi mencari rezeki yang halal.

“Hadiah ni pun, tak boleh ganti dengan masa yang awak korb4nkan untuk menjaga kedua anak saya.

“Dia bukan sahaja babysitter untuk anak-anak saya tapi saya anggap dia macam keluarga saya.

“Kisah suk4 duka kami sentiasa kongsi bersama. Walaupun kenal berapa bulan. Setiap pertemuan pastu ada perpis4han dan saya pasti perpis4han ini bukanlah satu peng4khiran,” tulisnya lagi.

KOMEN NETIZEN:

Untuk info, Niena mendirikan rumah tangga dengan Datuk Aliff Firdaus Abdul Halim pada 1 Februari 2018 dan dikurniakan dua orang anak iaitu Adiel Mikael dan Alyssa Marissa.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : hotfm/TTK

Be the first to comment on "Terharu Peng0rbanan Pengasuh Jagakan Anak-anak, Niena Baharum Hadiahkan Gelang Tangan Emas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*