Baru 3 Bulan Nikah, Belum Sempat Sanding, Wanita Meraung Suami ‘Pergi’ 3 Minggu Sebelum Majlis

Rezeki, jodoh, aj4l pertemuan adalah rahsia Allah SWT. Kita hanya mampu merancang namun Allah SWT yang menentukan segala-galanya. Sebagai manusia, kita perlu yakin dan percaya dengan segala ketentuan yang telah ditetapkan-Nya untuk kita.

Baru-baru ini, seorang wanita yang dikenali dengan nama Mai meluahkan rasa $edih dengan pemergian sang suami, Muhd Harith Iqbal ak1bat kem4langan jalan raya.

Allahyrham baru 3 bulan bergelar suami

Menurut sumber, pa$angan ini baru sahaja bernikah pada 13 Ogos lalu dan mereka merancang untuk mengadakan majlis resepsi pada 27 November akan datang.

Segala persiapan perkahwinan pun sudah dilakvkan. Namun siapa sangka, pasangan ini terl1bat dalam satu kemal4ngan jalan raya di Perling, Johor pada 6 November lalu. Lebih meruntun hati apabila Muhd Harith Iqbal tidak dapat di$elamatkan dan di$ahkan men1nggal dunia manakala Mai mengalam1 keceder4an ringan.

Allahuakbar, Al fatihah untuk awak tau sayang Muhd Harith Iqbal Bin Muhd Ariffin. Orang cuba jadi kvat untuk awak tau sayang.

Menerusi gambar yang dimuat naik di media sos1al memaparkan si isteri lem4h longlai dan tidak dapat menahan $ebak melihat jen4zah si suami. Dapat dilihat juga, si isteri setia menunggu untuk pengurusan pengebum1an.

Menurut salah seorang sak$i kejad1an, Ayu akui $edih apabila teringat kembali kemal4ngan naha$ yang berlakv di hadapan matanya sendiri. Ketika itu, Allahyrham berada dalam keadaan naz4k sementara si isteri sangat terkejvt sambil menggonc4ngkan badan si suami.

Ayu tengok budak tu dah terbatuk-batuk, naz4k sangat dah. Dan Ayu dapat tahu dia baru 3 bulan berkahwin. Lulvh g1la hati, depan mata Ayu, isteri dia kejvt dan gonc4ng badan suami, ‘B bangun B, bangun’.

Kisah tersebut telah mendapat pelbagai respon daripada netizen yang rata-ratanya meluahkan rasa s1mpati dan sed1h dengan apa yang dilalui wanita ini. Mereka akui dvgaan tersebut sangat berat dan mendoakan agar wanita terbab1t tabah dan kuat meneruskan kehidupan akan datang.

Sumber: _.mayysychoRose MawarAyusoyyy

Be the first to comment on "Baru 3 Bulan Nikah, Belum Sempat Sanding, Wanita Meraung Suami ‘Pergi’ 3 Minggu Sebelum Majlis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*