“Tak Banyak Orang Cuba Dekati Saya. Syukur Allah Lindungi Saya Dari Mak$iat. – Elfaeza Ul Haq

Baru-baru ini, bekas pelakon dan aktivi$ kemanu$iaan, Elfaeza Ul Haq berkongsikan kisah penghijrahannya menerusi sembang santai bersama pend4kwah beba$, Ustazah Asma’ Harun.

Tvlar video di aplikasi TikTok Elfaeza menjawab persoalan berhubung $oal perkahwinan dan jodoh. Ustazah Asma bertanyakan tidak tertek4nkah apabila ada yang bertanyakan mengenai soal jodoh.

“Eifa adalah lambang wanita yang sabar dalam bab jodoh. Rupa ada, kerjaya ada. Dari segi zahir orang menilai semua lengkap pakejnya.

“Tapi kenapa tak nikah sedangkan sudah berumur 37 tahun? Rasa tertek4n tak bila orang tanya?,” tanya Ustazah Asma’.

Elfaeza berkata dia meluahkan rasa syukur apabila dilindungi oleh Allah SWT kerana terh1ndar dari melakvkan maks1at. Katanya lagi, dia turut bersyukur tidak ramai lelaki cuba mendekatinya.

“Nombor satu, kalau nak kata saya ni banyak t0lak orang sebenarnya tidak. Malah, Saya bersyukur tak banyak orang yang cuba mendekati saya. Dari saya di usia muda saya bersyukur sebab rasa Allah melindungi saya daripada mak$iat.

“Orang yang segan itu bagus. Saya tak suka bila lelaki suka saya. Bila ramai yang tanya tak ada ke orang nak merisik atau ajak berkenalan, memang tiada Alhamdulillah.

“Saya rasa lebih tenang, maknanya Allah melindungi dan buat rasa segan dekat hati lelaki-lelaki yang memandang tu,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : rotikaya

Be the first to comment on "“Tak Banyak Orang Cuba Dekati Saya. Syukur Allah Lindungi Saya Dari Mak$iat. – Elfaeza Ul Haq"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*