Tangi$an Dalam Kegembiraan. Mak Cik Rohana Terharu Dapat Rumah Baru Dari Ustaz Ebit Lew

Terdahulu tul4r kisah seorang warga emas kehilangan rumah pusaka yang didiaminya hanyut dibawa arus der4s dalam kejadian banjir di Batu 18 Kampung Jawa, Hulu Langat.

Rumah pus4ka yang dibina pada 1969 peninggalan ibu bapa kepada lapan beradik itu menjadi tempat berteduh kakak sulung keluarga itu Ruhana Mahfuz, 75.

Adiknya Rodiah, 56, berkata kakaknya tinggal seorang diri dan ketika air mula naik dia sempat membuat persiapan dengan mengalihkan barangan penting ke tempat lebih tinggi.

“Hanya tangga sahaja yang tinggal. Barangan dalam rumah memang tak sempat diselamatkan termasuk dokumen penting seperti kad pengenalan.

Kisah itu telah mendapat perhatian ramai termasuk pend4kwah bebas, Ustaz Ebit Lew yang amat dikenali dengan sikap pantas membantu sesiapa sahaja yang memerlukan.

Seperti yang disangka, menerusi perkongsian Instagram Ebit Lew, beliau telah pun berada di Hulu Langat bagi menziarahi Nenek r0hana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Menerusi kisah yang mendapat perhatian ramai, Ustaz Ebit Lew telah membina sebuah rumah baru bagi menggantikan rumah pus4ka yang hanya tinggal tangga dek kerana dibawa arus banjir.

Malah, dengan hadiah yang cukup bermakna itu, nenek r0hana tidak dapat menahan seb4k dan berterima kasih kerana memberi semangat yang baru untuknya.

Tidak ketinggalan, orang ramai turut berterima kasih dan memuji sikap baik Ustaz Ebit atas keprihatinan beliau terhadap orang yang memerlukan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber:Instagram Ustaz Ebit Lew

Be the first to comment on "Tangi$an Dalam Kegembiraan. Mak Cik Rohana Terharu Dapat Rumah Baru Dari Ustaz Ebit Lew"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*