[VIDEO] “Pelamin Anganku Mu$nah Butik Pengantin Buat H4l! Mempelai Sanding Atas Pelamin Tak Siap.

LAIN yang diharapkan lain pula yang dapat!

Demikian nasib yang men1mpa pasangan mempelai ini apabila pelamin yang disediakan pihak butik pengantin tidak seperti yang diharapkan.

Berkongsi cerita kepada mStar, Noor Atiqah Ayieanie Abdullah, 24, berkata majlis resepsinya pada 7 Mei lalu bertukar menjadi ‘mimpi burvk’ setelah melihat keadaan singgahsana yang dianggap seperti ‘pelamin anganku musn4h’.

“Saya jumpa bridal ni dekat Facebook. Masa tu tiada pula reviu tak baik daripada pelanggan-pelanggan sebelum ni, jadi saya pun setuju ambil pakej dengan dia.

“Majlis tu merupakan resepsi yang ditempah dua bulan lebih awal. Masa berbincang tu saya tanya mengenai pakej mengikut bajet yang dikehendaki. Lepas dia tunjuk gambar, saya pun bersetuju.

“Sebelum tu dia ada tanya nak tukar warna bunga atau tidak sebab design pelamin saya pilih dekat situ ada bunga biru jadi saya nak tukar semua kepada warna putih. Daun besar belakang tu saya minta tukar gold (keemasan) sebab ikut tema majlis,” jelasya kepada mStar.

Menurut Atiqah yang bekerja bidang makanan dan minuman (F&B), keadaannya sibuk menyebabkan dia mempunyai kekangan masa untuk berjumpa pihak pihak butik pengantin berkenaan secara bersemuka untuk berbincang.

Namun masing-masing mencapai kata sepakat menerusi perbincangan menerusi aplikasi WhatsApp.

Akhirnya hari yang ditunggu-tunggu tiba, pihak butik datang memasang pelamin di Felda Residence Kuala Terengganu, Terengganu.

Namun episod drama bermula apabila berlaku pertengkaran gara-gara pelamin dipasang tidak mengikut masa ditetapkan.

“Memang salah saya juga tak survey betul-betul sebelum buat tempahan tapi tak sangka boleh jadi macam ni sekali. Masa hari dia datang pasang pelamin dekat hotel tu sebenarnya kami ada sikit bergaduh mulut.

Keluarga Atiqah ketika majlis perkahwinan yang berlangsung di Kuala Terengganu, Terengganu.

“Puncanya sebab dia datang lambat. Dalam 9:30 malam lebih baru dia sampai dengan alasan jalan ses4k. Tapi sebenarnya lancar saja kerana famili saya guna jalan yang sama malam tu. Dekat situ saya tahu dia t1pu.

“Masa tu dah lewat sangat, saya tak boleh tunggu sebab nak tidur awal. Esoknya kena bangun awal untuk bersiap. Saya tak kisah nak datang lambat tapi janganlah men1pu. Rupanya dia cakap lewat sampai sebab nak ambil barang lain,” katanya lagi.

D4kwa Atiqah, apa yang lebih mengecewakan ialah pelaminnya tidak disiapkan pada malam berkenaan dan pihak butik berjanji menyambung kerja-kerja tersebut pada keesokan harinya.

Majlis kahwin ni sekali saja seumur hidup jadi saya sedih dan terkilan sangat.

NOOR ATIQAH AYIEANIE

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Bagaimanapun ia hanya janji-janji kosong apabila tiada seorang pun wakil butik pengantin hadir bagi menyambung tugas yang tertangguh.

Kata Atiqah dia dimaklumkan salah seorang pekerja butik berkenaan terlibat dalam kem4langan jalan raya.

Ger4m dengan sikap pihak butik pengantin, Atiqah berkata dia mengambil keputusan untuk tidak melunaskan bayaran penuh kerana tidak berpuas hati dengan hasil kerja mereka.

“Saya minta hiaskan laluan red carpet dan meja makan beradab pun tapi dia tak buat. Mungkin sebab terlupa. Bunga tangan pun saya tak dapat padahal dia cakap nak sediakan.

“Jadi saya bayar harga sesuai dengan apa saya dapat saja. Jadi untuk pelamin tu memang tak bayar full payment cuma RM350 duit deposit tu sahaja,” jelasnya lagi.

Atiqah dan pasangannya yang bersanding pada 7 Mei lalu.

Terdahulu perkongsian Atiqah di TikTok meraih perhatian ramai hingga ditonton lebih 3.5 juta pelayar apabila dia menunjukkan rekaan pelamin berharga RM1,500 yang dijanjikan.

Namun jelas Atiqah, dia tidak bermaksud untuk mengaibkan atau menutup periuk nasi butik pengantin tersebut.

“Lepas video tu vir4l saya nak pad4m, tapi apabila baca komen rupanya ramai kena macam saya. Jadi saya harapkan pihak butik pengantin sedar akan kesalahan dan baiki kekurangan itu ke arah lebih baik.

“Majlis kahwin ni sekali saja seumur hidup jadi saya sedih dan terkilan sangat. Saya serik tapi nak buat macam mana nasi dah jadi bubur. Kalau kena kahwin sekali lagi pun perasaan tu dah tak sama.

“Untuk bakal pengantin, sila buat survey betul-betul. Apabila mereka tunjuk gambar, pastikan pelamin dalam gambar tu memang mereka pernah buat. Kalau tak pernah buat, jadi la macam k3ssaya ni,” ujarnya lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber:Mstar

Be the first to comment on "[VIDEO] “Pelamin Anganku Mu$nah Butik Pengantin Buat H4l! Mempelai Sanding Atas Pelamin Tak Siap."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*