“Solat Jangan Tinggal, Sentiasa Baca Al-quran”- Lisa Surihani Kongsi Tips Kekal Istiqamah

Tidak dapat dinafikan, semenjak penghijrahan yang dilakukan oleh pelakon dan selebriti popular, Lisa Surihani, ramai yang menjadikannya sebagai inspirasi untu-baru ini, menerusi sebuah video yang dimuat naik oleh seorang pengguna @pendosahijrahhh di laman TikToknya, Lisa telah berkongsi beberapa rahsia untuk kekal istiqamah dalam sebuah temu bual.

Kata selebriti yang berusia 36 tahun itu, seseorang perlu menjaga solat dan sentiasa membaca Al-Quran untuk terus istiqamah demi menjadi muslim atau muslimah yang lebih baik.

“Macam mana nak kekal istiqamah? Solat jangan tinggal, dekatkan diri sentiasa baca Al-Quran walaupun rasa merangkak-rangkak sebab punya Allah sayang dekat kita, kita merangkak baca Al-Quran ‘double’ kita punya pahala,” ujarnya.

Bukan itu sahaja, dia turut menegaskan sunnah perlu dilakukan dan apa yang paling penting, persekitaran kita perlu dalam keadaan baik yang boleh membantu untuk berubah ke jalan Allah.

“Apa-apa yang baik, buat. Kalau tahu apakah sunnah itu, sunnah ini, buat. Anatara yang penting adalah kita punya persekitaran. Kita mesti dikelilingi orang yang baik. Orang-orang yang nak mendapatkan keredhaan Allah SWT dan yang nak ke jannah,” katanya.

Dalam pada itu, rata-rata netizen menitipkan ucapan terima kasih kepada Lisa atas perkongsian dan nasihat yang diberikan yang telah memberikan semangat kepada insan yang mahu berubah.

Malah, netizen terutamanya dalam kalangan wanita berharap agar perubahan yang dilakukan oleh mereka sentiasa dipermudahkan dan kekal istiqamah sampai bila-bila.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: Sumber: TikTok @pendosahijrahhh, omm

Be the first to comment on "“Solat Jangan Tinggal, Sentiasa Baca Al-quran”- Lisa Surihani Kongsi Tips Kekal Istiqamah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*