“Saya Amat Menghargainya Jika Ada..” Aman Graseka Perlu Bantuan Rawatan Anak.

Kuala Lumpur: Pelakon Aman Graseka, 54, terpaksa menangguhkan hasrat untuk melakukan acara ‘jejak tanah’ untuk anak lelakinya, Aishyraf Mikail Shah, kini berusia setahun dua bulan yang kurang sihat.

Ia berikutan keadaan kesihatan

Kanak-kanak itu yang tidak berapa sihat, tapi turut dimasukkan ke h0spital akib4t dem4m yang menyebabkan s4wan.

“Sekarang matanya pula ada jangkitn v1rus, baru jadi sejak lima hari lepas. Kami terpaksa tangguhkan acara ‘jejak tanah’ ini dan mungkin dibuat pada awal Disember nanti.

“Anak saya perlu berpantang tidak boleh kena pasir selagi majlis ini tidak diadakan. Dalam acara itu, dia akan diletakkan di atas pasir dan berjalan atas bunga.

“Keadaan matanya sekarang masuk hari keenam, air pecah dan nampak d4rah,” katanya kepada Harian Metro.

Aman yang kini menetap di kampung Padang Geh, Kuala Ketil, Kedah berkata, Aishyraf Mikail perlu dibawa berjumpa pakar kanak-kanak untuk dikenal pasti keadaan sebenar v1rus di matanya.

“Saya perlukan bantuan nasihat pakar mata untuk anak saya. Malah, saya amat menghargainya jika ada. Sewaktu dem4m Aishyraf Mikail dimasukkan ke sebuah h0spital dan menerima r4watanselama tujuh hari sebelum dibenarkan keluar.

“Saya cuma tak bawa jumpa pakar mata lagi. Lepas kami sambut ulang tahun kelahirannya, dia masuk h0spital sebab dem4m. Selepas itu kena s4kit mata pula dan kerap gosok mata.

“Saya sekarang baru lagi bekerja hantar parcel. Mana tahu kalau-kalau j4ngkitan kuman bermula dari situ pun boleh jadi juga,” katanya.

Mengulas berkenaan kariernya, Aman sekarang menetapkan syarat enggan bersentuh4n dengan muhrim dalam lakonan.

“Begitu juga dalam bab bekerja dengan jurusolek artis perempuan dan kru perempuan. Itu yang agak susah orang nak panggil berlakon.

“Kali terakhir saya berlakon pula pada Julai lalu filem Hantu Kum Kum untuk Astro First dan penggambaran di Perlis,” katanya.

Aman mengakui menetapkan syarat untuk tidak bersentuhan bukan muhrim membawa kesan terhadap kariernya.

“Sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) lagi saya dah tetapkan syarat ini. Saya tahu kesannya tapi saya percaya rezeki datang dari Allah.

“Tawaran itu ada, tapi syarat saya buat produksi berat nak terima walaupun untuk beri watak bapa

“Apapun jangan kita mengeluh dan salahkan sesiapa. Rezeki Tuhan dah tetapkan. Kita usaha sahaja,” katanya.

Menerusi perkahwinan kedua dengan Nurul Amrina Zamri, 33, dia turut mempunyai anak lelaki, Aishymir Mateen, kini berusia tiga tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber:hm

Be the first to comment on "“Saya Amat Menghargainya Jika Ada..” Aman Graseka Perlu Bantuan Rawatan Anak."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*