“Ya Allah, Kau Angkatlah Penyak1tnya…” Farah Ahmad Doakan Kesembuhan Nad Zainal Di Masjid Nabawi

Khabar mengenai pelakon Nad Zainal yang dimasukkan ke unit rawatan rap1 (ICU) ternyata mengundang rasa $edih dalam kalangan peminat dan selebriti. Malah doa yang dititipkan buat aktres berusia 32 tahun itu tidak putu$ diberikan oleh orang ramai.

Terbaharu, pelakon Farah Ahmad yang ketika ini berada di tanah suci Mekah bagi mengerjakan ibadah Umrah turut tidak terlepas untuk mendoakan kesembuhan Nad.

Menerusi hantaran di Instagram, Farah berkata dirinya terkejvt apabila mendapat berita mengenai pelakon drama Cina Buta itu sedang bertarvng nyawa di ICU.

“Ya Allah selepas solat subuh di Masjid Nabawi tadi dapat perkhabaran keadaan kr1tikal adikku Farah Nadia Binti Zainal Abiddin @ Nad Zainal di ICU kerna jangk1tan paru-paru.

“Adik, akak hanya mampu doa adik kuat yer adik. Ya Allah ampuni dia Ya Allah. Berikan ke$embuhan buat Nad Zainal,” katanya.

Pada hantaran tersebut, Farah turut berkongsi satu foto ketika berada di dalam Masjid Nabawi sambil tangannya memegang sekeping kertas yang tertulis doa buat Nad.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Farah Ahmad MrMrs Pitt ❤ (@ifarahahmad)

Dalam masa sama, Farah berdoa agar Nad diberi kesembuhan dengan segera supaya dia boleh kembali menjalankan amanah sebagai seorang ibu kepada anaknya.

“Ya Allah, kau angkatlah penyak1t yang dihadap1nya Ya Allah. Ya Allah berikanlah dia kesembuhan segera agar dapat menjadi anak ibu yang baik dan dapat menjaga amanahnya dengan baik Ya Alllah. Ya Allah rahmati dan berkatilah segalanya buat Nad Zainal. Segala dengan izinMU Ya Allah. Aamiin” tambahnya.

Terdahulu, pada Selasa, Nad dilaporkan berada di ICU Pusat Perubatan Ampang Puteri, ak1bat jangk1tan kuman di parv-paru.

Sementara itu, pelakon Ungku Ismail turut memaklumkan Nad yang masih dirawat di ICU kini dalam keadaan kr1tikal.

 

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "“Ya Allah, Kau Angkatlah Penyak1tnya…” Farah Ahmad Doakan Kesembuhan Nad Zainal Di Masjid Nabawi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*