“Beli Kereta Biasa Pun Bersyukur..” Amyra Rosli Terharu Terima Kejvtan Dari Suami

Perkongsian pelakon Amyra Rosli mengenai kejut4n yang dilakukan suami iaitu pembelian kereta baharu menarik perhatian netizen.

Menerusi rakaman video yang dimuat naik Amyra, 31, di laman Instagram miliknya, dia berkongsi keterujaannya dan suami, pelakon Amar Baharin, 37, di atas kurniaan rezeki kereta baharu bagi memberi keselesaan buat mereka sekeluarga.

“Dengan izin Allah. For him dan for her, Alhamdulillah.

“Rasulullah SAW menyatakan bahawa harta yang paling baik dinafkahkan ialah kepada ahli keluarga,” tulisnya sambil d1susuli sabda Daripada Tsauban RA bahawa Rasulullah SAW bersabda.

“Maksudnya: Sebaik-baik dinar (wang atau harta) yang dinafkahkan seseorang ialah dinar yang dinafkahkan untuk keluarganya, dan dinar yang dinafkahkan untuk ternakan tunggangannya (kenderaan) yang digunakan di jalan Allah dan dinar yang dinafkahkan untuk para sahabatnya yang berjuang di jalan Allah.

“Hadith Riwayat Muslim: 994,” tulis Amyra di ruangan kapsyen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli)

Rata-rata warga maya memberi pujian buat pasangan selebriti ini yang dilihat sangat bersederhana walaupun mereka lebih daripada mampu untuk membeli kenderaan yang jauh lebih mahal dan mewah.

Untuk info, Amyra dan Amar berkahwin pada 11 November 2016 dan hasil perkahwinan, pasangan ini dikurniakan sepasang cahaya mata, Aqeef Anaqi, 5, dan Ayra Aryssa, 2 tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber:MH

Be the first to comment on "“Beli Kereta Biasa Pun Bersyukur..” Amyra Rosli Terharu Terima Kejvtan Dari Suami"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*