Paru-paru Belum Cukup Kuat Bernafas Sendiri, Nad Zainal Kembali Direhatkan

Mula menunjukkan perkembangan p0sitif apabila sudah sedarkan diri dan mampu memegang telefon, pelakon Nad Zainal kembali diintubasi kerana keadaan paru-parunya masih belum kvat.

Perkara tersebut dimaklumkan sendiri rakan artis, pelakon Ungku Ismail yang menziarahinya di h0spital pada petang semalam.

“Nad Zainal kena ‘intub4te’ semula. H4l ini kerana paru-parunya belum cukup kuat untuk dia bernafas sendiri walaupun dengan penggunaan high flow oxygen mask di unit r4watan rap1 (ICU),” katanya.

Ketika ini, Nad atau nama sebenarnya Farah Nadia Zainal Abidin, 32, masih dirawat di ICU h0spital Pakar KPJ Ampang Puteri.

Dalam pada itu, Ungku berkata, meskipun Nad kembali direhatkan namun kesihatannya menunjukkan perkembangan p0sitif selepas hampir dua minggu dimasukkan ke h0spital.

Bagaimanapun, Ungku, 36, memaklumkan tahap 0ksigen dalam d4rah Nad mer0sot selepas pihak h0spital menanggalkan mesin alat penafasan yang disambungkan kepada pelakon itu.

“Disebabkan para$ oks1gen mero$ot, pihak h0spital mengambil langkah meletakkan Nad dalam keadaan rehat supaya pernafasan lebih terjaga.

“Semalam (Jumaat) dia sudah sedar. Bagaimanapun oks1gen mula mero$ot pada sebelah malam selepas dia tidak lagi direhatkan,” jelasnya.

Terdahulu pada 22 November, media melap0rkan pelakon drama Dendam Seorang Isteri itu dimasukkan ke unit r4watanrapi (ICU) akibat j4ngkitan kuman dan paru-paru berdar4h.

Demi meringankan beb4n kewangan ditanggung Nad, satu tabung kecema$an ditubuhkan sejak empat hari lalu untuk membantu kos perub4tan dram4tis hebat itu dan kini hampir mencecah kutipan sebanyak RM70,000.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : kosmo

Be the first to comment on "Paru-paru Belum Cukup Kuat Bernafas Sendiri, Nad Zainal Kembali Direhatkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*