“Perlukan Wang Untuk Perubatan,” Oki Setiana Dewi T0lak Tawaran Berlakon Demi Pertahankan Hijab

Dalam episod ketujuh program ‘Next To Neelofa 2’, secara eksklusif pendakwah terkenal Indonesia, Ustazah Oki Setiana Dewi berkongsi momen di mana dirinya men0lak tawaran berlakon setelah memakai hijab.

Dia suruh buka sekejap

Menerusi satu video yang dikongsikan di Instagram, Oki memberitahu dia pernah menolak tawaran berlakon kerana pihak produksi memintanya untuk membuka hijab.

Saya kata tak boleh sebab saya pakai tudung. Dia kata tak apa lepas sekejap, selepas tu pakai balik. Dia tanya yakin ka tak nak terima tawaran ini (marah). Wang tawaran masa tu sangat banyak. Tapi saya tetap pertahankan hijab saya. Dia kata lagi kepada saya, kamu berhijab tak akan pernah jadi siapa-siapa. Saya menangi$. Saya perlukan wang untuk pervbatan. Tapi saya minta kepada Allah dan percaya kepada Allah. Saya tetap nak pertahankan hijab saya.

Meskipun wang yang ditawarkan sangat lumayan, Oki berkata dia masih berpegang pada pendirian di mana dia harus memakai hijab tanpa membukanya.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by نور نيلوفا (@lofa.page)

 

Sumber: Lofa Page

Be the first to comment on "“Perlukan Wang Untuk Perubatan,” Oki Setiana Dewi T0lak Tawaran Berlakon Demi Pertahankan Hijab"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*