“Mereka Tak Meminta, Kami Mahu Bantu” Atu Zero Resah Kenang Nasib Mang$a Ombak Besar Di Sabah…

SETIAP kali negeri kelahirannya iaitu Sabah dit1mpa mu$ibah, pelawak Atu Zero dan isteri, Shafeeqa Johari antara individu awal yang sibuk memberi bantuan termasuk menggunakan medium media so$ial bagi meminta bantuan orang ramai yang ingin turut menyumbang.

Terbaharu, insiden 100 buah rumah mu$nah akibat dipvkul ombak berikutan air pasang yang melanda kawasan setinggan di Kampung Forest, Sandakan, Sabah turut membuatkan pasangan itu tidak senang duduk mengenangkan nasib mang$a yang terkesan.

Bagaimanapun, Shafeeqa mewakili Atu sempat memohon maaf kepada orang ramai sekiranya hantaran meminta bantuan di Instagram tidak disenangi oleh segelintir pihak.

Katanya, niat dia hanya mahu membantu orang yang dalam kesusahan memandangkan suaminya sendiri pernah berdepan dengan situasi sama sebelum ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shafeeqa Johari (@shafeeqa_johari)

Shafeeqa mohon maaf kerana selalu meminta bantuan.

“Terlebih dahulu saya memohon maaf jika saya selalu sangat meminta bantuan. Kami bukan siapa-siapa. Kami hanya ingin membantu saudara-saudara Islam kita di sana.

“Memahami situasi mereka kerana Atu sendiri juga pernah mengalami situasi yang sama,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Akueatu (@akueatu)

Atu dan isteri kerap menghulurkan bantuan buat rakyat Sabah yang memerlukan.⁣⁣

“Tidak dapat ke laut mencari rezeki dan sememangnya kehidupan mereka susah, hilang lagi tempat berteduh. Saya berseorang tidak mampu bantu semua,” katanya lagi.

 

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "“Mereka Tak Meminta, Kami Mahu Bantu” Atu Zero Resah Kenang Nasib Mang$a Ombak Besar Di Sabah…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*