Jodoh Hanya Sementara … 5 Selebriti Ini Sah Berpi$ah Tahun 2022

Percera1an bermaksud menamatkan hubungan perkahwinan sama ada dengan pilihan suami atau dengan keputusan qadi.

Percera1an dari segi bahasa bermaksud berpi$ah. Dari segi istilah pula bermaksud keruntuhan hubungan perkahwinan dan terputusnya hubungan suami isteri dengan bersebab.

Berikut merupakan artis-artis yang sah bercera1 pada tahun ini.

1. Siti Saleha

Pelakon Siti Saleha sah bercera1 dengan suaminya, Ahmad Lutfi Azhar dalam sebuah prosiding di m4hkamah Rendah Syariah Klang, Selangor, hari ini. Saleha akui percera1an itu berlaku secara baik dan reda jodohnya dengan Ahmad Lutfi hanya bertahan selama empat tahun. Pasangan berkenaan melangsungkan pernikahan pada 28 Julai 2017 dan perkahwinan mereka tidak dikurniakan cahaya mata.

2. Shila Amzah & Haris Idraki

Penyanyi Shila Amzah mengesahkan sudah bercera1 dengan suaminya Haris Idraki Elias, pada 8 Febuari 2022.

Berita tersebut turut dikongsi Shila menerusi laman sosial Instagram (IG)nya. Shila dan Haris mendirikan rumah tangga pada April 2018 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Seth Uwais yang kini berusia setahun.

3. Ellie Suriaty& Azri Iskandar

Pelakon dan pengarah, Ellie Suriaty Omar, menyifatkan tiada lagi persefahaman menjadi punca rumah tangga dibina bersama aktor, Azri Iskandar selama 19 tahun berakhir pada 17 Mei 2022. Pasangan itu sah bercera1 talak satu di m4hkamah Rendah Syariah Gombak Timur (Keramat), Kuala Lumpur, hari ini. Ellie dan Azri mendirikan rumah tangga pada 2003. Menerusi perkahwinan selama 19 tahun, mereka dikurniakan dua cahaya mata, Azrell Omar Azri Iskandar, 18, dan Nur Azreen, 13.

4. Amar Asyraf & Vivy Jeffry

Pelakon Amar Asyraf dan isteri, Vivy Jeffry akhirnya menemui noktah kemelvt rumah tangga mereka selepas pasangan ini sah bercera1 talak tiga di m4hkamah Syariah Kuala Lumpur pada 19 Mei 2022. 

5. Noh Salleh& Mizz Nina

Mizz Nina dan Noh Salleh dikatakan sudah bercera1 talak satu di m4hkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Timur pada 3 Ogos 2022. Pasangan itu terlebih dulu memfailkan percera1an pada 14 Jun lalu di m4hkamah sama. Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 2 Julai 2011. Sekitar April lalu, pasangan itu memperkenalkan Musa sebagai anak angkat bagi menyerikan rumah tangga mereka.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : Murai

Be the first to comment on "Jodoh Hanya Sementara … 5 Selebriti Ini Sah Berpi$ah Tahun 2022"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*