Mahkamah Tolak Rayuan Ali Puteh, Kekal Bayar $aman RM60,000 Kepada Kakak Ipar

M4hkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menolak rayuan pelawak, Ali Puteh dan tiga ahli keluarganya berhubung bayaran ganti rugi $aman f1tnah terhadap kakak iparnya, Nor Hidayah.

Memetik Harian Metro, Ali Puteh dan tiga keluarganya diperintah membayar RM60,000 kepada balu allahy4rham Abam Bocey pada 18 Februari lalu kerana mengeluarkan kata-kata mengaibkan wanita itu di Instagram, dua tahun lalu.

Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Ahmad Shahrir Mohd Salleh turut menolak rayuan Ali Puteh dan tiga ahli keluarganya untuk mengetepikan keputusan m4hkamah sama yang menolak tuntutan $amannya terhadap usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman dan Siti Nor Hidayah.

Sementara itu, rayuan Siti Nor Hidayah untuk menaikkan jumlah ganti seperti yang diperintahkan m4hkamah pada 18 Februari lalu selepas membenarkan tuntutan $amannya, turut ditolak.

Peguam yang mewakili Ali Puteh berkata setakat ini beliau tidak menerima apa-apa arahan susulan daripada anak guam sama ada untuk mengemukakan rayuan.

Dalam prosiding yang dijalankan secara Zoom hari ini, Siti Nor Hidayah diwakili peguam Mohamed Ibrahim Mohamad.

Terdahulu, Norhidayah memfailkan $aman keseluruhan berjumlah RM900,000 terhadap Ali Puteh sekeluarga, antara lain menudvh bekas adik iparnya itu mengambil harta Abam dan harta anak yatim.

Hidayah juga turut memfailkan tuntutan faraid, tvntutan hak penjagaan anak, tuntutan kereta dan sebagainya.

Pada 27 Ogos 2020, Ali memfailkan $aman fitnah terhadap Norhidayah dan Aliff Syukri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : Rotikaya

Be the first to comment on "Mahkamah Tolak Rayuan Ali Puteh, Kekal Bayar $aman RM60,000 Kepada Kakak Ipar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*