Silap Besar Terima Hadiah Kucing, Sekarang Asyik Teringat Ex-Bf..”Nak Bvang Memang Tak Sanggup”

SETIAP permulaan ada pengakhirannya.

Begitulah juga untuk kisah percintaan yang tidak dapat diteruskan kerana ketentuan takdir yang sudah tertulis.

Ikatan kasih sayang yang terlerai antara Che Puteh Khadijah, 17, dan bekas kekasih meninggalkan luka mendalam kepada gadis itu.

Lebih memeritkan untuk Che Puteh Khadijah atau lebih mesra disapa sebagai Ateh apabila dua tahun sebelum perpisahan mereka, bek4s kekasihnya ada menghadiahkannya seekor anak kucing.

Namun kini si bulus comel itu menjadi penghalang untuk dia melupakan memori silam bersama bek4s kekasihnya itu.

“Saya memang suka kucing sejak kecil tapi family saya tak bagi bela sebab mereka ada alahan apa semua.

“Teman lelaki (ketika itu) tahu saya suka kucing, jadi dia bagi seekor anak kucing dekat saya. Sepupu dia punya. Kalau ikutkan dia pun tak suka kucing tapi dia layankan je.

“Saya pun bela anak kucing tu secara senyap-senyap. Family saya tak tahu,” kata Ateh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Ateh membela anak kucing yang diberikan nama Cimo di dalam bilik stor rumahnya.

Apabila teringat dekat bekas teman lelaki tu, saya akan pergi bagi Cimo makan, manja-manja dengan dia, peluk dia.

ATEH

“Saya jaga Cimo bersendirian. Saya bagi dia makan dan minum sendiri. Sebab dia kecil dan rumah saya ni luas, family tak perasan.

“Tapi bila Cimo dah besar, akhirnya kant0i juga dengan family. Tapi mereka tak kisah sebab Cimo comel sangat dan family pun dah j4tuh hati dengan dia.

“Sekarang family pun tolong jaga dia sekali, bawa dia pergi vaterinar semua,” kata Ateh yang merupakan seorang anak yatim piatu dan tinggal bersama tiga adik-beradiknya yang lain.

Ateh berkongsikan punca perpisahan dia dengan teman lelakinya adalah kerana mereka tidak lagi sehaluan dan sekufu.

Ateh bersama Cimo.

“Teman lelaki saya memang baik, itu saya tak boleh nafikan. Tetapi ada perkara dia buat yang saya tak boleh terima. Pendirian dia pun bertentangan dengan saya.

“Dan ada perkara yang dia lakukan menyebabkan saya rasa macam dikhi4nati. Berpisah dengan dia adalah jalan yang terbaik.

“Saya jalinkan hubungan dengan dia dah tiga tahun setengah. Lama juga, banyak benda yang kami dah lalui bersama. Nak lepaskan tu memang suk4r tetapi ini apa yang takdir dah tetapkan,” ujarnya.

Menurut Ateh, jika rasa rindu kepada bek4s kekasihnya bertandang ke pintu hati, dia akan memeluk Cimo seerat-eratnya untuk mengub4ti kesedihan itu.

Cimo sering mengingatkan Ateh kepada bekas kekasihnya.

“Apabila tengok kucing tu mestilah teringat dekat dia sebab dia yang bagi sebagai hadiah. Kucing tu pun manja dengan saya seorang je, rasa special pula saya.

“Dengan orang lain dia gar4ng. Nak bu4ng pun tak sanggup sebab saya sayang Cimo sangat-sangat.

“Apabila teringat dekat bek4s teman lelaki saya tu, saya akan pergi bagi Cimo makan, tidur dengan dia, manja-manja dengan dia, peluk dia,” ujar Ateh.

Ateh mengatakan walaupun Cimo menjadi tempatnya untuk melepaskan rindu, dia sudah menerima suratan takdir tersebut dengan hati terbuka.

“Saya tak ada la nak pergi menangis dan meraung-raung dekat Cimo, saya dah reda dengan apa yang terjadi.

Walaupun bekas kekasih telah banyak menyakitinya, Ateh tetap menyayangi Cimo dengan sepenuh hati.

“Bekas teman lelaki tu pun saya dengar dia dah nak bertunang. Tapi saya tak ambil tahu sangat sebab saya dah cut off contact dengan dia.

“Kita move on. Kali terakhir saya bercakap dengan dia, saya cakap terima kasih sebab bagi kucing ni.

Saya akan hargainya tapi hubungan kami sampai situ je,” kata Ateh yang menetap di Kuala Nerus, Terengganu dan akan menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada tahun hadapan.

Perancangan Ateh pada masa kini adalah untuk fokus kepada pelajaran dan perniagaannya.

Ateh dan adik-beradiknya menganggap Cimo seperti ahli keluarga mereka sendiri.

“Pepatah orang putih ada cakap love yourself first. Saya akan tumpukan kepada diri saya dulu sekarang. Fikirkan masa hadapan saya. Nak sambung belajar.

“Saya ada jual ub4t pelangsing badan untuk perniagaan saya dan buat paid review biasa-biasa dekat TikTok.

“Mungkin dalam lingkungan umur 23 baru saya akan fikir semula tentang pasangan hidup ni,” kata Ateh yang juga sedang menjaga neneknya yang s4kit tua.

Sebagai penutup bicara, Ateh sempat menitipkan pesanan untuk mendahulukan perasaan diri sendiri sebelum orang lain.

“Kadang-kadang kita terlampau lebihkan perasaan hati orang lain sampai diri kita ter$akiti, jadi beringat-ingatlah,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : MSTAR

Be the first to comment on "Silap Besar Terima Hadiah Kucing, Sekarang Asyik Teringat Ex-Bf..”Nak Bvang Memang Tak Sanggup”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*