Alhamdulillah. Malam Tadi Pertama Kali Suami “Keluar” Tiga Hari. Betty Bersyukur Suami Sertai Tabligh

Isteri mana tak bangga melihat perubahan pada suaminya. Begitulah yang berlaku pada pelakon Betty Rahman. Pelakon ini melu4hkan rasa syukur dan bangga apabila suaminya, Ardy Damis menyertai kumpulan jemaah t4bligh untuk keluar berd4kwah sejak tiga hari yang lalu.

Menerusi perkongsian di Instagram miliknya, Betty atau nama sebenarnya Norsha Rahmad berkongsi momen-momen bersama suami tercinta sebelum keluar rumah untuk mengikuti kumpulan itu.

Tambah Betty, dia bukanlah mahu menunjuk kebaikan suaminya itu tetapi hanya untuk berkongsi amalan-amalan yang perlu dijadikan ikutan buat semua untuk kebaikan.

“Masya-Allah Tabarakallah. Segala puji bagi Allah swt. Alhamdulillah syukur malam tadi pertama kali suami “keluar” tiga hari. Im so happy and proud of you suamiku.

“This posting bukan nak tunjuk suami saya baik atau sebagainya. Kitorang sama je macam korang. Tapi apa yang pasti kalau kita ikut apa yang Dia suruh semua akan dipermudahkan.

“Everything is in the al-Quran. Dan semua yang wajib kita buat dan tak buat pasti ada sebab. Sebab yang sebenarnya untuk kebaikan kita. All we need to do is follow. Memang susah kalau tak cuba. Dah cuba jadi biasa,” kongsinya.

Dalam pada itu, Betty turut berpesan kepada golongan isteri agar sentiasa mendoakan yang terbaik buat suami.

“Para isteri pula, doa. Selalu doakan yang baik-baik untuk suami. Paling penting kena bersyukur dengan segala usaha dan pengorbanan suami dah but for us.

“Lagi banyak kita syukur lagi banyak Allah bagi. Lagi banyak complain lagi hilang segala nikmat. Ubah diri sendiri dulu kalau nak pasangan kita jadi lebih baik.

“Dan paling penting jangan teremosi lebih dengan gosip sensasi, dalam tak sedar u tengah attract benda yang tak best jadi dalam hidup u. Let them be. You do you.

“So yang mash single, jangan takut kahwin. Allah dah aturkan yang terbaik untuk kita Insya-Allah,” pesan Betty.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betty Rahmad (@bettyrahmad)

Komen netizen:

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : Keluarga

Be the first to comment on "Alhamdulillah. Malam Tadi Pertama Kali Suami “Keluar” Tiga Hari. Betty Bersyukur Suami Sertai Tabligh"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*