“Kenapa Awak Tak Datang..” Wanita Kesal Bakal Tunang & Keluarga ‘Hilang’ Ketika Majlis Bertunang

Hari pertunangan merupakan detik bahagia yang dinanti-nantikan oleh setiap pasangan bercinta. Pertunangan dibenarkan Islam untuk membolehkan seseorang itu ‘diikat’ sebelum pernikahan dilangsungkan.

Namun, berbeza pula dengan kisah yang menimpa seorang wanita yang dikenali sebagai Iqaaaaa apabila keterujaan untuk mengikat tali pertunangan dengan lelaki pilihannya mu$nah begitu sahaja selepas bakal tunangnya dipercayai ‘menghilangkan diri’ pada hari yang sepatutnya majlis berlangsung.

Kisah sedih itu dikongsikan oleh rakan kepada Iqaaaaa dikenali sebagai Cik Uenaa di TikTok. Dakwa rakannya, segala persiapan sudah selesai termasuklah hantaran, makanan untuk tetamu dan sebagainya.

Malah, keluarga rakannya itu hanya tinggal menunggu rombongan pihak lelaki untuk hadir sahaja.

Hantaran kita dah siap awak. Umi dah siapkan masak nasi minyak. Kawan rapat pun dah sampai dari Kuala Lumpur.

Saya tengah make up ni. Cantikkan inai saya? Tapi awak tak ada. Awak tak datang. Sekelip mata dah berubah. Saya tetap teruskan semuanya tanpa ada awak di sisi.

Ujar Iqaaaaa, dia hanya mampu tersenyum meskipun hatinya kecewa dengan apa yang sudah terjadi.

Terima kasih untuk semua kenangan. Dengan Bismillah saya tutup hati saya selamanya untuk awak.

Saya reda dengan apa jua yang berlaku terhadap diri saya. Semua yang jadi pasti ada hikmahnya. Terima kasih juga untuk pengalaman pahit ini.

Saya akan belajar untuk menjadi lebih dewasa dalam membuat sesuatu keputusan. Teirma kasih kepada family dan kawan rapat yang sentiasa ada bersama saya dan terima kasih juga kepada semua yang mendoakan saya.

Video penuh:

@princessnov10 Bismillah. @𝓽𝓰🐼 😭🫶🏻 Semoga kau terus kuat sahabat walaupun aku tahu terlalu SAKIT … #putuscinta #fypシ #tunang #kasiviral #kuasaviral ♬ suara asli – worsaless

 

Sumber : …iqaaaaaprincessnov10

Be the first to comment on "“Kenapa Awak Tak Datang..” Wanita Kesal Bakal Tunang & Keluarga ‘Hilang’ Ketika Majlis Bertunang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*