“Solat Tak Pernah Berimamkan Suami…” – Shikin Maembong Kongsi Ke$edihan Hidup Bermadu

Apabila sudah ‘mengambil suami orang’, sebagai isteri ke dua, ke tiga atau sebagainya, haruslah mempunyai persediaan fizikal dan mental yang lebih berganda daripada mereka yang berkahwin dengan lelaki bukan milik sesiapa.

Ujianya lebih besar dan mungkin lebih ‘renyah’. Bukan kata semua hidup bermadu itu pahit dan penuh pancararoba tetapi kebanyakannya begitulah daripada perkongsian pengalaman dalam masyarakat kita.

Jangan melebih-lebih dalam menuntut hak atau penggiliran. Sebelum menikahi suami, pasti kamu sudah mengetahui tahap kemampuannya bukan? Maka, telanlah apa saja yang kamu telah persetujui sebelum itu.

Itulah hakikat yang terpksa ditempuh oleh Shikin Maembong.

Pernah hidup bermadu, kakak kepada pelakon Emma Maembong iaitu Shikin Maembong akui tanggungjawab sebagai isteri kedua adalah tidak mudah.

Jelas Shikin, banyak hal yang terpak$a dilakukan seorang diri termasuk pergi membeli belah dan mendapatkan r4watandi h0spital ketika s4kit.

“Siapa suruh jadi bini nombor dua, kan dah kena merayap mall sorang-sorang.

“Birthday pun sambut seorang dekat rumah, tiada hadiah tidak apa. Hidup bertiga je dengan anak dan maid kehulu kehilir.

“s4kitpun sorang-sorang, drive kereta pergi h0spital. Bercuti dengan anak dan adik beradik je mampu.

“Walaupun madu terima, tetap kena mengalah kalau suami tak balik rumah,” -Shikin

Difahamkan, selepas berpisah dengan bek4s suami iaitu cef Riz, Shikin dipercayai telah berkahwin sekali lagi dan menjadi isteri kedua dengan individu yang tidak dided4hkan identitinya.

Pun begitu, kata Shikin biarpun sudah mengalah dalam banyak h4l dan sentiasa taat pada suami, namun dia tetap dicer4ikan.

“Solat tak pernah ber imam kan suami. Pindah rumah pun urus sendiri. Taat setia macam mana sekali pun, kerana nak jaga nama, tetap kena cera1 juga,” tambahnya.

Video:

@shikin_maembong Sape suruh? Kan da kene tinggal 🥹 #divorce #fyp #CapCut #fypシ #fypage #fypシ゚viral #fypdongggggggg #binikedua #singlemom #memories #singleisbetter #imfree ♬ suara asli – hierapsz.

Untuk info, Shikin dan cef Riz telah mendirikan rumah tangga pada Disember 2014 dan bercer4i pada Jun 2016.

Hasil perkahwinan hidup, mereka telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama Putri Arianna Natasya yang kini berusia lapan tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "“Solat Tak Pernah Berimamkan Suami…” – Shikin Maembong Kongsi Ke$edihan Hidup Bermadu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*