“Nak Beli Ubat Pun Tiada Duit… “ Air Mata Mak Wan Latah Gvgur Lagi

TAHUN 2022 meninggalkan kenangan pahit buat pelakon veteran Mak Wan Latah apabila namanya terpal1t dengan pelbagai kontr0versi termasuk i$u perkahwinannya yang hanya mampu bertahan selama tiga bulan sahaja.

Pada tahun 2022, Mak Wan juga turut terpal1t dengan isu pentengkaran dengan bekas pembantunya sehingga kes tersebut dibawa ke mahkamah.

Rentetan pelbagai kontroversi yang mencalar nama baiknya, Mak Wan mengakui situasi tersebut memberi kesan kepada kariernya sehingga dia terpak$a hidup dalam kesempitan memandangkan tiada lagi tawaran berlakon.

Tiada lagi tawaran berlakon.

Apa lebih menyed1hkan, kata Mak Wan, dia juga sering menerima mesej daripada pelbagai pihak yang mahu menarik balik barang-barang yang masih belum dilunaskan kerana tidak mempunyai wang untuk membayarnya.

“Setahun saya diuji sampai saya sudah tak mampu nak bayar semua hutang.

“Tapi kalau ada duit saya akan terus bayar… sampai macam itu sekali kesusahan yang saya alami,” katanya.

Menanggung penyak1t

“Saya tidak mahu terlalu fikir keadaan saya sekarang kerana b1mbang akan mengalami masalah kemvrungan apatah lagi sekarang saya tinggal sendirian di rumah.

“Saya cuba untuk tidak menangi$ atau memikirkan masalah yang berlakv selain mendekatkan diri kepada Allah.

“Sekurang-kurangnya Allah tak tinggalkan Mak Wan. Allah masih bersama Mak Wan. Semoga Allah tak benc1 Mak Wan,” ujarnya.

Sementara itu, Mak Wan menyeru agar penerbit atau syarikat produksi sudi memberikan tawaran lakonan kepadanya demi meneruskan kelangsungan hidup termasuk menampung kos membeli ub4t-ub4tan.

 

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "“Nak Beli Ubat Pun Tiada Duit… “ Air Mata Mak Wan Latah Gvgur Lagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*