“Bang, Lagi Cantik Dari Bilik Saya” – Bangun Tidur Terus Mula Kerja… Ramai Cemburu Life Pemandu Treler

Sebut sahaja pemandu lori, mesti ramai akan terbayang “Wahh, gaji mahal boleh cecah 5 ke 6K sebulan” Tapi tak semua orang tahu apa yg dilalui sebagai seorang pemandu lori setiap hari.

kerja sebagai seorang pemandu lori tersangat sangatlah berisik0 tinggi.

Sebab apa, sebab mereka bekerja di atas jalan raya tidak kira waktu subuh pagi petang siang malam. Yg bukan hanya mel1batkan nyawa sendiri, malah juga mel1batkan ramai nyawa yg berada di atas jalan raya.

Di mana orang lain seronok seronok tidur sedangkan mereka pemandu lori ‘melaw4n mata’ menahan mengantuk demi mengejar rezeki yg mereka dapat.

Terbaru, tvlar sebuah video pendek yang memaparkan sisi kehidupan seharian seorang pemandu treler bagi merehatkan badan buat seketika.

Difahamkan, pemandu treler tersebut baru bangun dari tidur pada waktu pagi. Dia kemudian mengemas ruang tidur yang terletak di bahagian belakang tempat duduk pemandu.

“Bangun lewat tak apa kot noh (kan), stereng kita pulaihh (pusing),” tulisnya di ruangan kapsyen.

Walaupun ruang itu agak sempit, tetapi ia kelihatan kondusif dengan adanya katil yang mampu untuk memuatkan seorang lelaki dewasa.

Katil itu juga dilihat lengkap bercadar dan mempunyai bantal kepala serta bantal peluk.

Selain itu, ruang kaki di antara katil dan papan pemuka mencukupi untuk membolehkan pemandu bebas bergerak ketika tidur.

Melalui video itu juga dapat dilihat pemandu berkenaan mempunyai dapur mini bagi memasak makanan seperti mi segera dan menjerang air.

Kelihatan di bahagian atas katil tergantung tuala yang mungkin digunakan pemandu untuk mandi di kawasan rehat dan rawat (R&R).

Setelah selesai mengemas katil, pemandu itu terus melompat ke ‘pejabatnya’ iaitu kerusi pemandu, bersedia untuk menyambung perjalanan ke destinasi dituju.

Jika tidak berehat, pemandu boleh berdepan dengan Sindrom Tertidur Tanpa Sedar (microsleep) yang sangat berb4haya sehingga boleh mengakibatkan kem4langan.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen begitu teruja dengan ruang tidur di dalam lori yang kelihatan agak mewah dan selesa.

“Bestnye. Teringin nak rasa naik lori treler..semoga sy brjodoh dgn driver lori.”

“Suami usia,dah 51thun..masih jgk kerja driver lori trailer…nampak senang tp bahaya ada di mana2…moga allah menjaga semua,driver2..yg mencari rezeki.”

“Naik lori best sejuk jew..dulu suami driver lori slalu ikut tp suami exc1dent lori terbalik skrg suami oku xley bwk lori da..”

Video:

Sumber: TikTok Abang Cross

Be the first to comment on "“Bang, Lagi Cantik Dari Bilik Saya” – Bangun Tidur Terus Mula Kerja… Ramai Cemburu Life Pemandu Treler"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*